Nasdaq over 8.000

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,34 prosent og står i 8.002,86 poeng, mens Dow Jones står i 26.527,43 poeng etter en oppgang på 0,54 prosent.- Nyhetsstrømmen knyttet til forhandlingene mellom USA og Kina har vært positiv de seneste dagene. Markedet, eller den jevne investor, venter at landene kommer til enighet om en handelsavtale innen kort tid, skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens rapport fra Netfonds.- Disse forventningene er synlige i både aksjemarkedet, som har steget solid i 2019, samt i rentemarkedet, der de lange rentene har kommet godt opp fra de laveste nivåene tidligere i år, avslutter analysesjefen.Industriproduksjonen i USA var ned 0,1 prosent på månedsbasis i mars. Det var ventet en økning i industriproduksjonen på 0,2 prosent, ifølge vår makrokalender.Samtidig har det blitt kjent at industriens kapasitetsutnyttelse var på 78,8 prosent i mars. Det var på forhånd ventet en kapasitetsutnyttelse på 79,1 prosent.