Nasdaq steg til ny rekord uten FAANG

Nasdaq og Dow Jones er mindre enn 2 prosent fra all-time high. Bare Microsoft er nærmere, mens de andre tech-tungvekterne fremdeles har en del å ta igjen.

Børs

Nasdaq og Dow Jones ligger nå bare henholdsvis 1,92 og 1,82 prosent unna tidligere all-time high fra 24. september og 3. oktober i fjor.De store, tunge tech-aksjene, ofte omtalt som FAANG-aksjene, bremser den teknologitunge Nasdaq, men det til tross, både Nasdaq 100 med tech-sektoren og uten tech-sektoren steg til ny all-time high mandag. Microsoft snuser på fersk rekordFacebook har imidlertid fremdeles 20 prosent opp til tidligere all-time high fra 25. juli i fjor, mens Apple og Netflix har mer enn 14 prosent opp til rekordene fra 3. oktober og 11. juli i fjor.Bare Microsoft av tech-tungvekterne snuser på all-time high, og den er fra så sent som 21. mars i år.4X oljefondetFAANG-aksjene bidro sterkt til å løfte Nasdaq og Dow Jones til all-time high i fjor høst. I vinter har de bremset samleindeksen Nasdaq Composites støt mot ny all-time high, og samlet er verdien på disse aksjene fremdeles ned 9,9 prosent fra toppen.Selv om verdien i norske kroner er ned med nær 4.100 milliarder fra toppen er verdien på tech-tungvekterne fremdeles mer enn fire ganger verdien på det norske oljefondet, som i dag er på 9.006 milliarder kroner.

nasdaq
faang