NEL i all-time high - tre aksjer til ny bunn

Oslo Børs svinger rundt nullpunktet, mens oljeprisen faller og tre aksjer noterer seg for ny bunnrekord.

Børs

Etter lunsj fredag er hovedindeksen på Oslo Børs ned 0,2 prosent til 883,92. Hovedindeksen har vært så lavt som 882,07 og så høyt som 887,41.Det er omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2,1 milliarder kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av røde børser i USA  i går og stort sett fallende børser i Asia før i dag.Det er også blandet på børsene i Europa med FTSE 100 ned 0,2 prosent, DAX i Frankfurt opp 0,12 og CAC40 i Paris opp 0,16 prosent.Oljeprisen ser rødtBrent-oljen faller 2,1 prosent 72,77 dollar fatet, og er i tillegg ned 2 dollar, fra rundt 74,80 dollar ved stengetid i Oslo i går. WTI-oljen er ned 1,6 prosent til 64,00 dollar fatet.- De som tror på en høyere oljepris har ikke hastverk, og vil sannsynligvis være litt mer forsiktige. Brent-oljen vil sannsynligvis handles mellom 65 dollar og 85 dollar fatet, sier seniorøkonom Vizhnu Varathan i Mizuho Bank ifølge Platts.USAs myndigheter uttalte ifølge TDN Direkt torsdag at det globalt er nok olje til å holde markedet stabilt og at innsatsen for å jobbe med produsenter og asiatiske importører trappes opp for å sikre en jevn overgang bort fra iransk produksjon.Se også: Oljeprisene er på defensiven .All-time high og lowNEL stiger 5 prosent til 6,40 og ny all-time high. På det høyeste har aksjen vært omsatt for 6,48 kroner, etter at analysesjef Karl-Johan Molnes i Norne Securities har løftet kursmålet til 11,95 kroner.Han øynet dermed en dobling av aksjen. Element faller 9,9 prosent til 4,53 kroner og ny all-time low. Intradag har den vært omsatt så lavt som 4,4 kroner.Hiddn Solutions faller 3,5 prosent til 82 øre og ny all-time low.Indre Sogn Sparebank faller 1,9 prosent til 105 kroner og ny all-time low, etter å ha lagt frem kvartalstall som viste et driftsresultat før tap på 4,83 millioner kroner, etter å ha kostnadsført fusjionskostnader på 0,9 millioner kroner. Resultatet fra den ordinære bankdriften var 3,81 millioner kroner, svakt ned fra 4,01 millioner kroner i 1. kvartal 2018.Vinnerne og taperne Olje og laks ned I oljesektoren på Oslo Børs har Aker BP lagt frem tall som ikke helt innfridde, og aksjen er ned 4,5 prosent til 293,3 kroner.Pareto har dog ikke mistet troen på Røkkes pengemaskin .- Spot on i forhold til forventningene, skriver analytiker Tom Erik Kristiansen i sin siste rapport «Diamonds are forever».- Litt høyere produksjonskostnader motvirkes av lavere avskrivninger og letekostnader, mens realiserte priser er i tråd med våre forventninger, skriver han.Kristiansen har en kjøpsanbefaling på Aker BP, med kursmål 370 kroner.Equinor er ned 0,7 prosent til 194,35 kroner, mens DNO faller 1,8 prosent til 19,97 kroner og PGS faller 1,4 prosent.Lakseaksjer fikk svi i går  etter onsdagens USA-søksmål , men Mowi korrigerer opp 0,1 prosent til 187,05 kroner. Det er også den eneste oppdrettsaksjen som er opp. Salmar faller 0,4 prosent, mens Grieg Seafood er ned 2,0 prosent og Scottisch Salmon faller 1,5 prosent. De andre faller rundt 0,5 prosent.Se også: Kraftig prisfall: - Aldri tapt så mye penger på en enkeltuke Scatec ned - Yara snuddeResultatsesongen er over oss, og Scatec Solar faller 4,6 prosent til 88 kroner etter skuffende tall .Differansen fra konsensus ved første øyekast ser ut til å være delvis forårsaket av værbetinget lavere produksjon og delvis av lavere inntekter fra et volatilt konstruksjonssegment, påpeker DNB Markets ifølge TDN Direkt.Yara skuffet  med sine tall for 1. kvartal, og falt  i åpningen, men er nå opp 2,7 prosent til 380,70 kroner.SAS lammes av streik , og straffes med et kursfall på 3,5 prosent til 16,94 kroner. I Stockholm faller aksjen 4,5 prosent til 18,56 svenske kroner.Sydbank har ifølge Reuters reagert med å nedgradere aksjen fra kjøp til hold.Nye smellerEuropris fortsetter nedturen etter gårsdagens kvartalsrapport , og faller nye 5,9 prosent til 27,30 kroner.XXL gikk på en stygg smell i går etter tallene onsdag , og fortsetter ned 4,7 prosent til 27,74 kroner i dag.Rally etter tallStrongpoint spretter opp 10 prosent til 10,85 kroner etter knalltall , mens Itera legger på seg 1,7 prosent til 8,40 kroner.Vi tar også med Oceanteam, som klatrer 19 prosent til 43 øre.

nel
jon andré løkke
Nyheter
Markedskommentarer
Børs