Nervøs start på Wall Street

Richard Drew
Børs

Tre minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen falt 0,51 prosent og står i 8.120,01 poeng, mens Dow Jones står i 26.579,11 poeng etter en oppgang på beskjedne 0,09 prosent.- To av verdens mest toneangivende indekser, S&P 500 og Nasdaq, steg til ny all-time high i går kveld. Med andre ord, stemningen på de amerikanske børsene er god. Sterke kvartalstall og redusert press på korte renter har vært viktige bidragsytere til oppgangen i USA i 2019, skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens rapport fra Netfonds.Fed avholder nytt rentemøte i morgen.- Gitt at handelssituasjonen mellom USA og Kina fortsatt er uavklart, vil renten mest sannsynlig holdes i ro, avslutter Berntsen.OljeUSA varslet for en uke siden at alle sanksjonsfritak vil elimineres og at den iranske oljeeksporten skal presses ned mot null.I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning, med overskriften «Trumps enormt risikable Iran-strategi» skriver investeringsdirektør Stig Myrseth at dette skaper betydelig risiko for «blowback» og sorte svaner i oljemarkedet. Myrseth slår fast at Trump tar kvelertak på den iranske økonomien gjennom å blokkere eksporten av deres viktigste vare. For prestestyret i Iran utgjør USAs økonomiske krigserklæring en eksistensiell trussel.

wall street
Nyheter
Børs