Nok en negativ faktor for capesize-skip

Det kan ifølge Pareto Securities se ut som om nedjusteringen var mindre enn ventet.

Rio Tinto har tirsdag tatt ned guidingen for jernmalmskipninger fra Pilbara i Australia i 2019, og venter nå å skippe 333-343 millioner tonn, mot tidligere guiding som var i den lave enden av intervallet 338-350 millioner tonn, skriver TDN Direkt.Årsaken til nedjusteringen er i hovedsak avbrudd i driften, blant annet på grunn av syklonen Veronica sent i mars, og andre forstyrrelser som brannen ved Cape Lambert A i januar. I 1. kvartal hadde selskapet jernmalmskipninger på 69 millioner tonn, ned 21 prosent fra samme periode året før. Mindre enn ventetPareto Securities mener ifølge nyhetsbyrået, selv om dette ser ut som nok en negativ faktor for capesize-skip, at markedet allerede ventet en nedjustering av guidingen.Rio Tinto endte opp 0,45 prosent på Sydney-børsen i dag, og Pareto Securities mener dette kan bety at nedjusteringen var mindre enn ventet. Samtidig faller jernmalmprisene ved Dalian Commodity Exchange over tre prosent, noe som også ifølge meglerhuset kan være et tegn på at Rio Tintos nedjustering av guiding ikke var verre enn ventet.Capesizere solgtSamtidig tirsdag har det kommet inn nye datapunkter for capesizer, da Shinyo International skal ifølge Splash ha solgt de 2002-bygde capesizene «Shinyo International» og «Shinyo Endeavour» for henholdsvis rundt 12 og 11 millioner dollar, skriver TDN Direkt.Dette er de første capesizene som har byttet hender i annenhåndsmarkedet i 2019. Skipene ble omsatt for om lag to millioner dollar mindre enn da Shinyo kjøpt dem for rundt to og ett år siden.Golden Ocean faller 0,4 prosent i dag.