Nokia stuper etter nedgradering

Vil slite i konkurransen om 5G-utbygging mener Goldman Sachs.

Goldman Sachs nedgraderer aksjen til det finske telekommunikasjons-selskapet Nokia, fra nøytral til selg.Nedgraderingen forklares med nedsiderisiko fra økt konkurranse fra blant annet den svenske rivalen Ericsson og det sør-koreanske konglomeratet Samsung.Det skriver CNBC.Nokia har overgått de europeiske teknologiselskapene det siste halvåret, noe som kommer av håp fra investorer om økt omsetning fra utbygging av 5G, ifølge CNBC.- Vi mener det er mulig med større nedside til konsensus, ettersom våre nye estimater legger inn lavere omsetning fra nettverk, et mer konservativ marginintervall og mer begrenset vekst i den profitable driften til morselskapet, sa analytikerne Alexander Duval og Hameed Awan hos Goldman Sachs.Goldman Sachs estimerer at Ericsson har kapret 29 prosent av markedet, at Nokia og Huawei besitter 23 prosent hver og at Samsung sitter på 5 prosent av markedet.Investeringsbanken estimerer imidlertid at Samsung vil doble markedsandelen sin, som følge av økt satsing på området, og viser til samarbeid med blant andre USAs største telekomoperatør, Verizon, innen 5G.StuperAksjen er mandag ned 5,05 prosent til 5,64 dollar par aksje.