Nordea Markets: - Ikke bare solskinn i resultatsesongen

Brian Cliff Olguin
Børs

- Resultatsesongen har sålangt vært preget av overraskende gode selskapsresultater, men i natt kom både Alphabet (Google) og Samsung med tall som var svakere enn ventet. Annonseinntektene til Google vokste saktere enn forventningene og Samsung melder om dårligere chipsalg grunnet mindre etterspørsel etter datasentre samt sterkere konkurranse fra kinesiske produsenter av mobiltelefoner, skriver Nordea Markets i en kommentar. Alphabet fikk et nettoresultat på 6,66 milliarder dollar, tilsvarende 9,50 dollar per aksje. Justert for en bot fra EU på 1,7 milliarder dollar, endte resultatet på 11,90 dollar per aksje.Samsung-resultatet falt med 56,9 prosent i første kvartal, og og endte på 5,04 billioner won, tilsvarende rundt 37 milliarder kroner.Idag rapportere flere viktige selskap sine tall, bl.a. Airbus, McDonald's og Apple. - Vesentlig i dag blir også europeiske BNP-tall for Q1. Vi venter en vekst på 0,2 prosent q/q, uendret fra forrige kvartal. Veksten er fortsatt under press i Europa grunnet svakheter i industrien, politisk uro i Europa og frykt for etterspørselen. Den primære årsaken til at disse ikke gir negativ vekst er tjenestesektoren som fortsetter på sterke nivåer, skriver meglerhuset videre.

nordea markets
Nyheter
Børs