Nordea Markets-økonomer: Kaoset fortsetter

Erik Johannes Bruce og Nick Pausgaard Fisker i Nordea Markets om viktige hendelser.

A pro Brexit placard placed on the ground as a pedestrian walks past the Houses of Parliament in London, Wednesday, April 3, 2019. With Britain racing toward a chaotic exit from the European Union within days, Theresa May veered away from the cliff-edge Tuesday, saying she would seek another Brexit delay and hold talks with the opposition to seek a compromise.(AP Photo/Alastair Grant) Alastair Grant

Aksjer endte forsiktig opp i USA i går. Meldinger om fremskritt i forhandlingene mellom Kina og USA bidro positivt, mens en svakere enn ventet ISM for tjenestesektoren trakk i motsatt retning.«De fleste spørsmål knyttet til en avtale mellom Kina og USA skal være løst, men det foregår fortsatt forhandlinger om implementering og hvordan en skal siker at avtalen følges», skriver Erik Johannes Bruce og Nick Pausgaard Fisker i Nordea Markets i morgenrapporten.I Asia er det litt blandet, mens amerikanske futures er nær uendret. Oljeprisen steg på dagen i går og nærmet seg 70 dollar fatet, men har kommet noe ned igjen og vi handler i skrivende stund 69,7 dollar fatet.EURNOK har kommet litt opp igjen etter å ha vært nede nær 9,60 nivået i går formiddag. Vi handler nå 9,63.  Kaoset fortsetter«Brexit-kaoset fortsetter», heter det fra økonomene.Onsdag stemte parlamentet for et forslag som skal tvinge Theresa May til å utsette en hard Brexit.«Viktigere kanskje er at May og Labour leder Corbyn har samtaler og skal ha videre samtaler om de kan samles om en soft Brexit avtale, som blant annet vil innebære en tollunion (felles toll mot tredjeparter). UK må ha noe å komme med til EU for å få utsettelse», skriver Bruce og Pausgaard Fisker.Viktigste begivenhet i dag blir ifølge Nordea-økonomene referatet fra siste ECB-møte, i tillegg til tale fra FOMC-medlem Loretta Mester (hauk, ikke-stemmerett).