Nordea spår kronerally

Tror kronen har mer å gå på etter oljeprisoppgangen.

Oljeprisen steg kraftig i går som følge av at Trump-administrasjonen nå vil nekte land å importere olje fra Iran.USA har tidligere gitt såkalte «waivers» der enkelte land til dels har blitt fritatt fra sanksjonene, men dette skal det nå bli en slutt på.Målet skal være å presse Irans oljeeksport til null.Stiger videre tirsdagOg oppgangen i oljeprisene fortsetter tirsdag morgen.Brent-oljen stiger 0,6 prosent til 74,49 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,7 prosent til 66,01 dollar fatet.Ikke siden 31. oktober i fjor har oljeprisen vært over 74 dollar fatet.- Land som Kina og India vil nå møte straffereaksjoner fra USA om de ikke finner andre land å importere olje fra. Økt eksport fra Saudi-Arabia vil trolig ta unna noe av tilbudsbortfallet fra Iran, men markedet vil likevel merke at Irans eksport av 1,3 millioner fat per dag potensielt faller, skriver analytiker Joachim Bernhardsen i dagens morgenrapport fra Nordea Markets.- Kronen mer å gå påHan merker seg at den norske kronen har dratt nytte av en stigende oljepris over påsken.EURNOK ligger tirsdag morgen på 9,57, og er omtrent uendret i dagens handel.- Kronen har likevel styrket seg mindre enn det oppgangen i oljeprisen skulle tilsi, slik at lite gap har åpnet seg (se graf under). EURNOK har fulgt oljeprisen relativt tett i det siste, og gitt sensitiviteten mellom EURNOK og oljeprisen det siste året burde vi vente EURNOK ned mot 9,50. Det kan bety at det er mer potensial for kronen over de neste dagene når markedet kommer tilbake fra påskeferie, konkluderer Bernhardsen.

Graf hentet fra dagens morgenrapport fra Nordea Markets.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også