Norwegian-analytiker: - Alt for mye negativitet

To meglerhus mener Norwegian er en kjøpskandidat, men er svært uenig i kursmålet. 

Pareto Securities gjentar i en oppdatering kjøpsanbefalingen på Norwegian torsdag. Meglerhuset kutter dog samtidig kursmålet fra 125 til 100 kroner. - Norwegian er tydelig ikke blant favorittene. Uansett, vi tror aksjen reflekterer alt for mye negativitet, mener analytiker Kenneth Sivertsen. - For det første, problemet med Boeing 737 MAX-flyene er nettopp det; et Boeing-problem. For det andre har Beoings problemer økt etterspørselen etter Airbus sine fly, som Norwegian har en substansiell ordre på. For det tredje kan Brexit redusere den britiske passasjertrafikken med 1,0-1,5 prosent p.a. på mellomlangsikt, men stå for 12 prosent av NAS-inntektene, skriver Sivertsen og legger til. - For det fjerde og siste, et svakt Q1 og estimatrisiko er allerede tydelig reflektert i aksjen (blant annet MAX-problemene), mener Sivertsen.Det har vært en svært tung tid for Norwegian-aksjonærene den siste tiden. Men torsdag er Norwegian hittil opp 4,9 prosent på Oslo Børs til 40,0 kroner. Pareto Securities venter en justert EBITDA i første kvartal på minus 826 millioner kroner. - På oppsiden er det en solid asset backing, forbedrede kostnader og stigende regularitet med en punktlighet nær sine konkurrenter. Det ser ut som kapistetsveksten er dempet fulgt av en tendens mot en høyere yield, mener analytikeren. DNB Markets gjenopptar dekningen på Norwegian-aksjen med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 65 kroner pr aksje, ifølge en oppdatering. Meglerhuset venter EBITDA på 156 millioner kroner, og ingen signifikante kostnader relatert til situasjonen med Boeing 737 Max-flyene i kvartalet. Norwegian slipper tall for 1. kvartal 2019 25. april.