Norwegian-comeback etter tirsdagens nedtur

Onsdag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 884,97 poeng, opp 0,42 prosent.Olje/EquinorEt fat Nordsjøolje omsettes for 71,02 dollar, opp 0,61 prosent. Oljeprisen synes ifølge TDN Direkt å riste av seg indikasjoner på lagerbygging i USA, samt EIAs oppjustering av oljeproduksjonsestimatet for samme land.Utviklingen kommer samtidig som APIs seneste undersøkelse, publisert tirsdag kveld, indikerer en oppbygging i de amerikanske lagrene på 4,1 millioner fat i forrige uke.Det har den seneste tiden vært bekymringer for tilbudsforstyrrelser fra Libya grunnet den pågående konflikten, men denne frykten har ifølge nyhetsbyrået enda ikke materialisert seg.Equinor klatrer 0,79 prosent til 197 kroner.RECREC fikk solgt 254.381.870 aksjer til 0,67 kroner i emisjonen som ble varslet tirsdag etter stengetid på Oslo Børs . Det gir selskapet brutto 170 millioner kroner i friske penger.Selskapet måtte gi deltagerne i emisjonen en rabatt på drøyt ti prosent på tirsdagens sluttkurs på 0,75 kroner.I tillegg til tirsdagens rettede emisjon vil selskapet raskt gjennomføre en emisjon på inntil 50 millioner aksjer rettet mot eksisterende aksjonærer pr. 9. april, som ikke var med i den rettede emisjonen. Tegningsrettene vil ikke være omsettelige, og kursen blir den samme som i den rettede emisjonen.REC faller 3,87 prosent til 0,721 kroner.SchibstedSchibsteds rubrikkvirksomhet Adevinta er onsdag notert på Oslo Børs. Aksjene i Schibsted handles dermed ex rettigheter til vederlagsaksjer.Aksjonærene i Schibsted vil motta én A-aksje i Adevinta pålydende 0,20 kroner for hver A-aksje i Schibsted, og én B-aksje i Adevinta pålydende 0,20 kroner for hver B-aksje som eies i Schibsted.I skrivende stund omsettes Schibsted A for 244,60 kroner mens Schibsted B omsettes for 222,80 kroner. Adevinta A omsettes for 88,05 kroner mens Adevinta B omsettes for 86,48 kroner.NorwegianTirsdag falt Norwegian-aksjen hele 6,59 prosent til 37,70 kroner. Ifølge kilder Finansavisen har vært i kontakt med skyldes det en kombinasjon av MAX-problemene, økt konkurranse og et generelt dårlig sentiment i internasjonal luftfart.Tirsdagens IMF-rapport som viser en lavere økonomisk vekst i verdensøkonomien, som gir flyselskaper lavere etterspørsel, er sannsynligvis den beste forklaringen på tirsdagens kursfall, skriver avisen. Onsdag stiger aksjen 2,10 prosent til 38,49 kroner. Dagens høyeste notering har vært på 38,85 kroner.Eierandelen i Bank Norwegian er verdt 2,14 milliarder kroner på dagen kurs på 70 kroner. På 37,70 kroner verdsettes hele Norwegian, inkludert banken, til 5,14 milliarder kroner. IdexIdex melder onsdag morgen at de om kort tid forventer å inngå en avtale med en stor global IT-tilbyder til finansmarkedene for oppgradering av deres eksisterende biometriske smartkortløsning.Avtalen inkluderer et kjøp på flere millioner dollar av IDEX's SmartFinger® IDX 3200 dual- interface-sensorer, oppgradert med avanserte sikkerhetsløsninger.Nyheten sender Idex-aksjen opp 9,72 prosent til 3,90 kroner.