Norwegian får utsatt leveranse fra Boeing og Airbus

Norwegian har kommet til enighet om utsettelse av levering av enda flere fly fra Airbus og Boeing.

Norwegian kunngjør onsdag kveld at de har nådd en avtale med Boeing om å utsette leveransen av 14 Boeing 737 MAX-fly. I en ny børsmelding, publisert 5 minutter senere, følger Norwegian opp med at de også har utsatt leveransen av nye fly fra Airbus.Norwegian melder videre at denne utsettelsen vil redusere kapitalbehovet med 670 millioner dollar i 2019 og 2020, og akkumulert er den totale reduksjonen 2,4 milliarder dollar de neste fem årene kun fra Airbus, fremgår det av meldingen.Dette kommer i tillegg til de tidligere meldingene om utsettelser av leveranser og den nye utsettelsen av Boeing 737 MAX-flyene.Summen av alle utsettelsene fra begge flyprodusentene summerer seg til en reduksjon i kapitalbehovet på 2,1 milliarder dollar i 2019 og 2020.Norwegian vil komme med en ny guiding for totalt kapitalbehov i kvartalsrapporten som publiseres torsdag morgen kl 07:00.Denne utsettelsen er i tråd med selskapets nye strategi om å bevege seg vekk fra en vekststrategi og heller fokusere på lønnsomhet, heter det også.Les begge meldingene


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker