Norwegian økte med 5 prosent

Norwegian Air Shuttle fraktet 2.961.840 passasjerer i mars i år, opp 5 prosent i forhold til året før.Den totale passasjertrafikken (RPK) økte med 9 prosent, mens den totale kapasiteten (ASK) økte med 11 prosent.Kabinfaktoren falt med 1,3 prosentpoeng til 85,4 prosent.Yielden (inntekten per flydde setekilometer) var på 33 øre i mars, ned 4 prosent fra 35 periode i fjor. Inntektene per tilgjengelige setekilometer (RASK) var 28 øre, ned 6 prosent fra 30 øre i mars 2018.«Påskemåneden vil alltid påvirke tallene positivt. I fjor var påsken i mars måned, som betyr at inntektene per tilgjengelige setekilometer (RASK) i år sammenlignet med i fjor er lavere», heter det i en pressemelding fra Norwegian.Norwegian opererte 97,4 prosent av de planlagte flyvningene i mars, hvorav 80,8 prosent gikk på oppsatt rutetid.Boeing-trøbbelFor å løse situasjonen da selskapets Boeing 737 MAX-fly ble tatt ut av produksjon, slo Norwegian blant annet sammen en rekke flygninger og ga kundene tilbud om alternative avreisetidspunkt.- Til tross for at våre Boeing 737 MAX-fly ble tatt ut av trafikk denne måneden, er regulariteten god og punktligheten økte med så mye som 8,5 prosentpoeng. Norwegians dyktige medarbeidere har jobbet dag og natt for å finne gode løsninger for kundene våre. De som har blitt berørt av endringer har på sin side vist stor forståelse for at situasjonen er utenfor Norwegians kontroll og det vil jeg gjerne takke dem for, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en kommentar.- Vi har en god dialog med Boeing for å løse problemene parkeringen av Boeing 737 MAX påfører selskapet, sier Kjos.Hele rapporten Les hele meldingen her