Norwegian trosser rød børs

Positive oljepriser hjelper heller ikke. Børsrakett ser rødt.

Børs

Oslo Børs holder seg inne i negativt terreng torsdag ettermiddag.Hovedindeksen står i skrivende stund i 888,26, etter en nedgang på 0,45 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1.692 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av børsfall i USA i går og blandede børser i Asia tidligere i dag.Futureshandelen i New York peker mot en blandet åpning fra start i torsdagens handel.Toneangivende Europa-børser utvikler seg også blandet.Tyske DAX er marginalt opp, mens britiske FTSE 100 og franske CAC 40 begge er ned 0,3 prosent.Oljeprisen i plussOljeprisene trekker oppover.Brent-oljen er torsdag ettermiddag opp 0,9 prosent til 75,21 dollar fatet, som er opp fra rundt 74,60 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er opp 0,4 prosent til 66,15 dollar fatet.Oppgangen kommer til tross for rekordhøy produksjon i USA og lagre som steg overraskende mye til 460,6 millioner fat - det høyeste nivået sett siden oktober 2017.- Etter USAs beslutning om å stramme til sine sanksjoner mot Iran, har vi oppjustert vår Brent-prognose for utgangen av 2019 fra 50 til 60 dollar fatet, skriver analytikerne i Capital Economics ifølge TDN Direkt i et notat.DNB Markets jekket onsdag ettermiddag opp sine Brent-prognoser for 2. og 3. kvartal til 75 og 76 dollar, opp fra hhv. 68 og 72 dollar per fat - med samme begrunnelse.På Oslo Børs faller Equinor 0,6 prosent til 197,90 kroner, mens Aker BP går tilbake 1,0 prosent til 307,30 kroner i forkant av morgendagens kvartalstall.DNO er opp 0,9 prosent til 20,42 kroner.Norwegian-løftResultatsesongen er i full gang, og Norwegian markerer seg med en oppgang på 3,4 prosent til 39,81 kroner etter at 1. kvartal ikke var fullt like ille som analytikerne hadde fryktet .I tillegg varslet selskapet onsdag kveld  om utsatt levering av enda flere nye fly fra Boeing og Airbus.- Kontantposisjonen var bedre enn ventet og det ser ut til at selskapet har nok pusterom til å dekke obligasjonen (250 millioner euro) som forfaller i 2019. Alt i alt en positiv rapport og en kursoppgang er fortjent, skriver Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen i en oppdatering.Gjensidige Forsikring mer enn femdoblet bunnlinjen , noe markedet reagerer på med å sende aksjen marginalt opp til 158,55 kroner.- PGS kan doble segPGS tapte mer penger enn analytikerne hadde fryktet i sitt 1. kvartal, og åpnet ned. Etterhvert har aksjen snudd, og er nå opp 4,7 prosent til 20,94 kroner.Analytiker Aleksander Helgø i Arctic Securities har sendt ut en kjøpsanbefaling til kundene sine etter å ha sett på tallene, og øyner dobling .Han slår fast at ordreboken er som annonsert i forkant, samtidig som ledelsen i selskapet forventer en god utnyttelse av fartøyene i 2. og 3. kvartal.Toppsjef Rune Olav Pedersen opplyser på dagens presentasjon at selskapet sannsynligvis vil refinansiere i løpet av 2019.Europris ser rødtEuropris startet året med minus på både bunnlinjen og driften , og straffes med et kursfall på 3,3 prosent til 28,58 kroner.- Europris leverer på topplinje, bruttomargin og guiding, men noe høyere OPEX (operasjonelle kostnader) enn ventet knyttet til logistikkutfordringer som er ventet å vare ut 2019, sier analytiker Markus Borge Heiberg i Kepler Cheuvreux til Hegnar.no .Både Kepler Cheuvreux og Pareto opprettholder sine kjøpsanbefalinger etter dagens tall.Alle dagens kvartalstall her .XXL til bunnsI toppen av taperlisten finner vi African Petroleum, som trekker ned 13,0 prosent til 1,00 kroner.Nærmest følger XXL, som raser 9,9 prosent til 29,30 kroner. Flere meglerhus har sendt ut oppdateringer etter gårsdagens kvartalstall , deriblant SEB som har nedgradert til selg .Vi merker oss videre at Scanship Holding, en av årets børsraketter, korrigerer ned 8,0 prosent til 11,50 kroner. Aksjen er likevel opp over 150 prosent så langt i år.Vinnerlisten toppes av Medistim, som stiger 7,7 prosent til 126 kroner etter å ha lagt frem solide tall  i morges.Nærmest følger Philly Shipyard på pluss 6,2 prosent til 37,90 kroner, mens Photocure stiger 5,8 prosent til 46,70 kroner etter å ha publisert ekspertvurderinger av BLCT-bruk (blue light cystoscopy) med Cysview i undersøkelser av blærekreft.Vi tar også med Vistin Trading, som klatrer 3,0 prosent til 7,60 kroner etter tallene for 1. kvartal.Rapporten viser at selskapet hadde en urealisert gevinst på veddemålene i 6,4 millioner kroner i kvartalet, men at market-to-market verdien på kontraktene fremdeles er solid i minus, med 78,6 millioner kroner.

oslo børs
oljeprisen
aker bp
pgs
norwegian air shuttle
Norwegian
xxl
seb
photocure
vistin trading
Nyheter
Markedskommentarer
Børs