Norwegian vil spare milliarder

Flyselskapet ser ikke de neste 12 til 18 måneder behov for ytterligere kapitaltilførsel.

Berg-Rusten, Ole
Børs

Norwegian Air Shuttle guider kostnadsbesparelser i 2019 på to milliarder kroner, mens finansdirektør Geir Karlsen ser for seg ytterligere kutt i kostnadene, skriver TDN Direkt.- Vi guider for to milliarder i kostnadsbesparelser, men på nominell basis ønsker vi å nærme oss tre milliarder som følge av redusert capex, sier Karlsen under selskapets kvartalspresentasjon torsdag. - Det hørte ikke jeg, kommenterte konsernsjef Bjørn Kjos.De neste 12 til 18 måneder ser ikke flyselskapet ifølge Kjos behov for ytterligere kapitaltilførsel, skriver nyhetsbyrået.Les også: DNB Markets om NorwegianFlyselskapet meldte om et resultat etter skatt på minus 1.489,4 millioner kroner i 1. kvartal 2019, mot minus 46,2 millioner kroner i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på minus 1.654 millioner kroner.Resultat per aksje ble minus 16,4 kroner, mot minus 0,7 kroner ved samme korsvei i fjor. Forventningen var minus 12,13 kroner.I skrivende stund hever aksjen seg 3,82 prosent til 39,98 kroner på Oslo Børs.

kjos
norwegian air shuttle
kostnadskutt
Nyheter
Børs