Ocean Yield kjøper skip

Blar opp 42 millioner dollar.

Det Kjell Inge Røkke-dominerte skipseiende selskapet Ocean Yield har kjøpt to Ultramax-tørrlastskip for 42 millioner dollar fra Scorpio Bulkers, opplyses det i en børsmelding.Ocean Yield gjør en såkalt "sale- leaseback", og leier ut skipene tilbake til Scorpio Bulkers på 11-årige bareboat-chartere. Det innebærer at Scorpio Bulkers må selv dekke driftsutgifter og skaffe mannskap.I tillegg har Ocean Yield forpliktet seg til å delvis finansiere installasjon av scrubbere på begge skipene, for ytterliggere tre millioner dollar.Skipene er bygd i 2017 og vil bli levert til selskapet i løpet av andre kvartal. Scorpio vil ha visse opsjoner om å enten selge eller kjøpe skipene i løpet av charter-perioden, opplyses det.- Vi er glade for å ekspandere og ytterligere diversifisere vår portefølje med investeringen i to moderne Ultramax-tørrbulkskip med lange kontrakter til Scorpio Bulkers, sier Ocean Yield-sjef Lars Solbakken.Etter kjøpet vil Ocean Yield ha en flåte på 60 skip.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker