Odfjell Drilling: Diskuterer drift av boreskip solgt til Tyrkia

Fredriksen-selskap cashet inn over 100 millioner da «Deepsea Metro I» ble solgt i fjor. Odfjell Drilling driftet riggen før salget, og skal kanskje fortsette med det. 

Deepsea Metro I. Foto: Odfjell Drilling
Børs

Odfjell Drilling er i samtaler om en management-avtale for det 2011-bygde boreskipet «Deepsea Metro I» som ble solgt til Turkish Petroleum (TPAO) i oktober i fjor.Det opplyser riggselskapet i sin årsrapport som ble publisert tirsdag ettermiddag.Odfjell Drilling solgte seg ut av boreskipets eierselskap i 2017, men beholdt avtalen om å håndtere driften frem til boreskipet fikk nye eiere i fjor høst.I forbindelse med salget har imidlertid Odfjell Drilling gått med på å være manager for boreskipet under forberedelsene til avreisen fra Labuan i Malaysia, der det har ligget i opplag siden 2017, og for reisen til en lokasjon bestemt av den nye eieren. Sannsynligvis et sted i Tyrkia.  Det Oslo-noterte riggselskapet skal ifølge avtalen også håndtere reaktiveringsfasen før oppstarten av nye boreoperasjoner. Foreløpig har det imidlertid ikke lyktes å sikre en kontrakt for boreskipet.TPAO betalte 262,5 millioner dollar, eller om lag 2,3 milliarder kroner for «Deepsea Metro I» , etter å ha kjøpt søsterboreskipet «Deepsea Metro II» året før.Sistnevnte er omdøpt til «Fatih» og er nå på oppdrag i den østlige delen av Middelhavet for å lete etter olje og gass.Storgevinst for FredriksenSalget av «Deepsea Metro I» ga en pen slant i kassen til obligasjonseierne og aksjonærene i Golden Close Maritime, eierselskapet til boreskipet.Blant dem var John Fredriksens skipseiende selskap Ship Finance.Ifølge presentasjonsmateriell utgitt i forbindelse med rapporteringen av selskapets tredjekvartalstall i fjor, ga salget et estimert kontantproveny på rundt 47 millioner dollar, eller vel 408 millioner kroner. Dette ble siden justert til 45 millioner dollar.I fjerde kvartal i fjor bokførte Fredriksen-selskapet en gevinst på 13 millioner dollar, tilsvarende 112 millioner kroner, knyttet til riggsalget.Les også:  - Dealen kan bli fantastisk for kjøperen   og Tyrkere hamstrer norske skip og rigger

odfjell drilling
deepsea metro
boreskip
riggselskaper
årsrapport
turkish petroleum
middelhavet
opplag
john fredriksen
ship finance
gevinst
Nyheter
Børs