Okea hyrer inn meglerhær - åpner for kapitalutvidelse

Sakte, men sikkert nærmer det seg børsnotering for oljeselskapet Okea. Nå er tre meglerhus hyret inn. 

Oljeselskapet Okea annonserte i september i fjor at målet er å bli notert på Oslo Børs i 2019.Nå har det Trondheim-baserte oljeselskapet tatt et nytt skritt mot en børsnotering.Ifølge en melding torsdag er meglerhusene Pareto Securities, SEB og SpareBank 1 Markets hyret inn som globale koordinatorer i forbindelse med den planlagte noteringen.Selskapet kommer ikke med mer nærmere opplysninger om tidspunkt, men gjentar at noteringen er ventet å finne sted i løpet av 2019.- Timing og endelig utførelse avhenger av markedsforholdene som som gjelder på det aktuelle tidspunktet, het det i årsrapporten som ble lagt frem i slutten av mars. Det avsløres imidlertid at at noteringen kan involvere innhenting av ny egenkapital for å finansiere ytterligere vekst.  Lukter millionbonusÉn mann er avgjørende i prosessen med børsnoteringen, og ved suksess vil han belønnes rikelig.Finansdirektør Knut Evensen vil da kunne se frem til en bonus på opptil en årslønn, fremgikk det av årsrapporten. I 2018 hadde Evensen en fast lønn på 2,14 millioner kroner, i tillegg til en bonus på 623.000 kroner.Han kan også se frem til en pen etterlønn dersom arbeidsforholdet hans i Okea avsluttes.  Da må imidlertid børsnoteringen være i boks. - Knut Evensen har rett til to års etterlønn dersom arbeidsavtalen termineres, noe som ikke kan skje før tidligst etter IPO-en, het det i rapporten.Litt om OkeaOkea opererer på norsk sokkel og gikk fra å være et startup til en etablert aktør etter oppkjøpet av Norske Shells eiendeler i Draugen og Gjøa  i fjor høst.20. mars meldte selskapet også at det hadde overtatt Shells operatørskap og 50 prosent eierandel i lisens PL 958.