Okea hyrer Odfjell Drillings nye superrigg

Aker BP videreleier Deepsea Nordkapp til Okeas to første brønner som operatør. - Dette er en viktig milepæl for oss, sier toppsjef Erik Haugane som dermed leier rigg av sin tidligere arbeidsgiver.  

Børs
Det Trondheim-baserte oljeselskapet Okea opplyser i en børsmelding mandag morgen at selskapet har hyret inn Odfjell Drillings splitter nye halvt nedsenkbare borerigg Deepsea Nordkapp til boring på Draugen-feltet i Nordsjøen.
Riggen skal bore en infill pilot-brønn på selve Draugen-feltet og en letebrønn på Skumnisse-prospektet like nord-øst for feltet.- Okea er veldig fornøyd med å bore selskapets første brønner som operatør på norsk sokkel allerede i 2019. Dette er en viktig milepæl for oss, sier konsernsjef Erik Haugane i Okea. Det var i fjor sommer at Okea tok over Norske Shells eierandeler i Draugen- og Gjøa-feltene for 4,5 milliarder kroner.I slutten av mars ble det kjent at det polske oljeselskapet PGNiG har fått leie riggen til boring av en letebrønn på Shrek-prospektet i lisens 838 i Norskehavet.Det blir polakkenes første brønn på norsk sokkel med status som operatør. Oppstart er ventet til mellom 1. september og 30. november.  Varsler masseansettelser i rigg Mens en del av selskapets mannskap jobber med å forberede boreoperasjoner, jobber finansavdelingen med åforberede en børsnotering som er ventet å finne sted i løpet av året.
Begge brønnene ligger innenfor PL093-lisens der Okea er operatør. Det blir dermed Okeas første brønner som operatør. Oppstart er beregnet til fjerde kvartal i år.Det planlagte boreprogrammet er et vitalt steg i å realisere ambisjonen om økt oljeutvinning fra Draugen-feltet og forlenget produksjon fra Draugen-plattformen, fortsetter hanPartnere på lisensen er Petoro og Neptune med eierandeler på henholdsvis 47,9 og 7,6 prosent,, og det opplyses at det er identifisert flere potensielle mål i området som kan bli boret de neste årene for å ytterligere øke volumene fra Draugen-feltet. Ettertraktet rigg «Deepsea Nordkapp» som nylig ankom Norge og undergår de siste forberedelse på CCB i Bergen skal i mai starte boringen av produksjonsbrønner på Sogul og Ærfugl-feltene der Aker BP er operatør. Det er i utgangspunktet Aker BP som har hyret riggen på en to-årig kontrakt med mulighet for forlengelse i ytterligere to år. Det forhindrer imidlertid ikke andre oljeselskaper fra å få benytte seg av den.Okea er det andre oljeselskapet som, etter avtale med Aker BP, får bruke riggen til boring.PGNiG er operatør med en eierandel på 40 prosent, mens Aker BP og DEA eier 30 prosent hver. Les også: Vil på børsBak etableringen av Okea i 2017 sto blant andre tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe og nevnte Haugane. Han har bakgrunn fra oljeselskapet Det Norske som gjennom fusjonen med BP Norge, ble til Aker BP som de nå leier rigg av. I den forbindelse ble meglerhusene Pareto Securities, SEB og SpareBank 1 Markets hyret inn som finansielle rådgivere i starten av april.Da ble det samtidig avslørt at noteringen kan involvere innhenting av ny egenkapital for å finansiere ytterligere vekst.