Okea valgte offshoreskip fra Færøyene

Skansi Offshores forsyningsskip har vært populære blant de største oljeselskapene. Nå leier Okea ett til arbeid på Draugenfeltetet.

Oljeselskapet Okea, der blant andre tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe er sentral, har den seneste måneden vært på jakt etter et plattform forsyningsskip (PSV) til en lengre kontrakt på Draugenfeltet i Norskehavet.Nå er det klart at valget falt på den 2012-bygde PSV-en «Torsborg» som eies av Skansi Offshore, et offshorerederi basert på Færøyene. Det melder Westshore Shipbrokers.Dagraten er oppgitt til 155.000 kroner.PSV-en er for tiden på oppdrag for Saipem, sammen med et annet Skansi-fartøy; «Seaborg».Kontrakten har oppstart 15. mai og en varighet på fire måneder, pluss mulighet for forlengelse i inntil ytterligere én måned.Etterspurt flåteSkansi har en flåte bestående av fem PSV-er bygget mellom 2009 og 2013.Det nyeste skipet, «Kongsborg», er fra juni hyret inn av Ross Offshhore for å bistå den halvt nedsenkbare boreriggen «Deepsea Bergen» i forbindelse med boringen av minimum to brønner for OMV.2011-bygde «Saeborg» ble i januar hyret inn til et oppdrag på minimum 60 dager fra og med 15. februar sammen med nevnte «Torsborg».«Eldborg» skal om en uke på oppdrag for Equnior, mens 2012-bygde «Sjoborg» er på en femårig kontrakt – også den for Equinor – som ble tildelt sommeren 2017.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også