Opp i Kina - børsfall i resten av Asia

Børs

Med unntak av i Kina, faller de asiatiske børsene tirsdag morgen.I Kina stiger Shanghai Composite 0,43 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong derimot er ned 0,48 prosent.Kospi i Sør-Korea faller 0,54 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia svekkes 0,45 prosent, og Straits Times i Singapore er ned 0,37 prosent.Litt skuffende nøkkeltall fra Kina og kraftig nedgang for verdens største telefonprodusent , Samsung, er ifølge Bloomberg News det som tynger børsene.- Etter en svært god start på året må investorene nå fokusere på spesifikke tema og sektorer. Denne gangen viser de kinesiske tallene at stimulien ikke er helt tilstrekkelig, noe som gjør oss mer forsiktige med tanke på resten av Asia, sier Frank Benzimra i Societe Generale til Bloomberg.HandelskrigenUSAs finansminister Steven Mnuchin og handelsrepresentant Robert Lighthizer reiser tirsdag til Beijing for å forsøke å stoppe handelskrigen mellom verdens to største økonomier, melder NTB.Ifølge Mnuchin vil man i løpet av to uker finne ut om de klarer å lande en avtale – eller om det på tide «å gå videre».Neste uke er det ifølge NTB ventet at et team fra Kina besøker Washington for en ny runde med samtaler.Wall StreetDet var forsiktig oppgang på Wall Street mandag. Investorene venter nå i spenning på en uke stappfull med kvartalstall, økonomiske data og en uttalelse fra sentralbanken.Dow Jones steg 0,04 prosent til 26.554,39 poeng. Finansaksjene var knallsterke mandag og toppet vinnerlisten. Goldman Sachs steg 1,88 prosent, mens JPMorgan klatret 1,44 prosent.Nasdaq endte opp 0,19 prosent til 8.161,85 poeng, mens S&P 500 steg 0,11 prosent til 2.943,03 poeng. Det er ny all-time high for begge indeksene.

asia-børsene
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs