Orkla kjøper svensk ingrediensleverandør

Kjøper Zeelandia Sweden. 

Gjennom sitt heleide datterselskap Orkla Food Ingredients AS har Orkla inngått en avtale om kjøp av Zeelandia Sweden AB, en leverandør av margarin, vegetabilske oljer og bakeriingredienser til det svenske markedet, skriver Orkla i en pressemelding.Virksomheten har primært salg i Sverige, samt eksport til Finland, Baltikum og Norge. Selskapet selger hovedsakelig til bakeriindustrien. Etter gjennomføring av transaksjonen vil selskapet endre navn til Credin Sverige AB og inngå i Credin Group, opplyses det.Zeelandia Sweden hadde en omsetning på 22,9 millioner euro i 2019, og ventes å bli konsolidert inn i Orklas regnskap i løpet av andre kvartal.Partene er blitt enige om å ikke offentliggjøre kjøpesummen. Avtalen er betinget av godkjennelse fra svenske konkurransemyndigheter, opplyses det.