Oslo Børs åpner ned

Børs

Oslo Børs faller i åpningen torsdag.Etter knappe 25 minutters handel står hovedindeksen i 887,49, ned 0,54 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 394 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen opp 0,43 prosent til 74,89 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,02 prosent til 65,93 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 74,58 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Ifølge TDN Direkt viste tall fra amerikanske energimyndigheter (EIA) at de amerikanske råoljelagrene steg med 5,5 millioner fat i forrige uke til 460,6 millioner fat. Det var på forhånd ventet en lagerbygging på 1,3 millioner fat.«Byggingen i råoljelagrene var «bearish», spesielt ettersom de økte til tross for en høyere enn forventet oppgang i kjøringen på amerikanske raffinerier med nesten 2,5 prosent av kapasiteten», skriver direktør i Ritterbusch and Associates, Jim Ritterbusch, i et notat ifølge nyhetsbyrået.Ellers oppjusterte DNB Markets onsdag ettermiddag sine Brent-pris prognoser for 2. og 3. kvartal til 75 og 76 dollar per fat, opp fra henholdsvis 68 og 72 dollar per fat, på bakgrunn av president Donald Trumps avgjørelse om å ikke forlenge enkelte lands unntak fra Iran-sanksjonene, skriver TDN Direkt.Equinor faller 1,41 prosent til 195,90 kroner, mens Aker BP er ned 1,58 prosent til 305,40 kroner. DNO svekkes 0,05 prosent til 20,22 kroner.ResultatrushResultatsesongen er nå igang for fullt, og her kan du se alle selskapene som har lagt frem tall torsdag.Mest oppmerksomhet er det Norwegian som får, etter at selskapet kunne presentere et 1. kvartal som ikke var fullt like ille som analytikerne hadde fryktet .I tillegg meldte flyselskapet onsdag kveld  at det har fått utsatt levering av enda flere nye fly fra Boeing og Airbus. Aksjen klatrer torsdag morgen 4,52 prosent til 40,25 kroner.I motsetning til Norwegian tapte PGS mer penger enn analtyikerne hadde fryktet i kvartalet. Det sender aksjen ned 1,40 prosent til 19,73 kroner.Gjensidige Forsikring mer enn femdoblet bunnlinjen i 1. kvartal , og aksjen er opp 0,32 til 158,85 kroner.Også Medistim kunne i morges melde om solide tall . Aksjen er nå opp 10,26 prosent til 129,00 kroner, men noteres fra og med i dag eks utbytte på 2,25 kroner.Europris startet derimot året med minus på både bunnlinjen og driften . Aksjen er ned 5,28 prosent til 28,00 kroner.I pluss på veddemålI begynnelsen av januar ble det klart at styret i Vistin Pharma hadde gjennomført en strategisk gjennomgang av Energy Trading-virksomheten, Vistin Trading, etter utviklingen i energimarkedet.Fra 2020 får ikke lenger verdens skipsflåte lov til å slippe ut like mye svovel, noe som fremdeles er ventet å få store konsekvenser for energimarkedet de kommende årene. Det var dette Vistin Trading posisjonerte seg for, men veddemålet kom tidlig skjevt ut og 4. januar meldte selskapet at det urealiserte tapet på veddemålet i oljederivater hadde kommet opp i 101,3 millioner kroner.Vistin Trading beholdt posisjonene i derivatmarkedet og kvartalspresentasjonen for 1. kvartal 2019 viste at selskapet hadde en urealisert gevinst på 6,4 millioner kroner på disse i 1. kvartal. Det til tross var market-to-market verdien av kontraktene likevel 78,6 millioner kroner i minus ved utgangen av kvartalet.Vistin Pharma er torsdag morgen foreløpig en av vinnerne på Oslo Børs, og aksjen klatrer 8,40 prosent til 8,00 kroner.

oslo børs
Nyheter
Markedskommentarer
Børs