Oslo Børs åpner opp

Oslo Børs starter 2. kvartal med oppgang.Etter knappe 30 minutters handel står hovedindeksen i 872,28, opp 1,06 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 367 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen opp 0,50 prosent til 68,21 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,65 prosent til 60,53 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 67,60 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisen er dermed styrket over helgen.Ifølge TDN Direkt steg Brent-oljen i 1. kvartal med over 25 prosent, mens WTI-kontrakten endte opp cirka 32 prosent. Oppgangen ble drevet av amerikanske sanksjoner mot Iran og Venezuela, samtidig som medlemmene av OPEC og andre oljeprodusenter har gitt en støtte i prisen ved å regulere tilbudet, til tross for en lavere global vekst og bekymringer for global handelskrig mellom USA og Kina.Seniorøkonom Ohin Ziebell i National Australia Bank sier ifølge nyhetsbyrået til Reuters at han mener oljeprisen vil ha problemer med å stige mye videre fra dagens nivåer.«Ytterligere oppganger i prisen vil bli begrenset som følge av en svakere global økonomi og evnen produsenter i USA har til å øke produksjonen hvis prisene stiger. Det er vanskelig å se for seg en stor oppgang fra dagens nivåer», sier han.Equinor klatrer 0,87 prosent til 190,60 kroner, mens Aker BP er opp 1,50 prosent til 311,60 kroner. DNO stiger 0,97 prosent til 19,34 kroner.Økt etterspøselSeaBird Exploration sikrer seg mandag to nye kontrakter , og melder om solid oppgang i etterspørselen. Det sender aksjen opp 8,09 prosent til 1,55 kroner.Selskapet melder at de nå ser økende etterspørsel etter tjenester innen kildeskip, 2D- og nisje 3D-markedene. I 2018 steg den totale varigheten på mottatte anbud 52 prosent, sammenlignet med året før, og selskapet opplevde en 40 prosent økning i antall dager på kontrakt. Som et resultat av dette er prisene på ny kontrakter på tvers av de tre segmentene opp 15-30 prosent på årsbasis.Nye avtalerOgså Subsea 7 melder at de nå har sikret seg ny avtaler , og aksjen er opp 1,92 prosent til 108,75 kroner.Seismikkselskapet er tildelt to nye EPCI-kontrakter av Saudi Aramco i Saudi-Arabia.Ifølge børsmeldingen er kontraktene er tildelt i et konsortium med L&T Hydrocarbon Engineering, et datterselskap av Larsen & Toubro, under en langsiktig avtale med Saudi Aramco.FavorittI den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning velger investeringsdirektør Stig Myrseth å bytte ut Philly Shipyard med Magseis Fairfield .- Tilstramning i markedet indikerer også at nylige kontrakter er vunnet på bedre marginer enn snittet for 2019. Aksjen erstatter Philly Shipyard hvor fraværet av nye kontrakter har økt risikoen, skriver investeringsdirektøren i rapporten.Magseis stiger mandag morgen hele 8,14 prosent til 15,95 kroner. Philly Shipyard er forøvrig ned 6,49 prosent til 36,00 kroner.Vinnere og tapereBlant tungvekterne er det for det meste god stemning mandag morgen. Unntaket er Norwegian, som faller 2,25 prosent til 43,01 kroner.Netfonds meldte i morges at deres kunder ikke lot seg skremme av flytrøbbel, og Norwegian toppet nettmeglerens liste over mest kjøpte aksjer i mars.Ellers er Telenor opp 0,41 prosent, DNB klatrer 1,54 prosent og Norsk Hydro stiger 2,09 prosent. Mowi, Nel og TGS stiger henholdsvis 0,68, 3,27 og 2,63 prosent.Dagens hittil største vinner er Element, med en oppgang på 12,36 prosent til 0,30 kroner, mens Black Sea Property er den som foreløpig faller mest. Aksjen er ned 25,12 prosent til 0,31 kroner.