Oslo Børs åpner opp

Oslo Børs stiger i åpningen tirsdag.Etter to minutters handel står hovedindeksen i 891,60, opp 0,18 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 87 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen ned 0,32 prosent til 70,95 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,13 prosent til 63,32 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 71,36 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oppmerksomheten i oljemarkedet er ifølge TDN Direkt blant annet rettet mot rapporten fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA, som kom mandag kveld. Der det fremgikk at de venter at skiferoljeproduksjonen i USA vil stige med 80.000 fat per dag fra april-nivået, til 8,460 millioner fat per dag i mai 2019.Russlands finansminister Anton Siluanov uttalte ifølge TDN Direkt i helgen at Russland og Opec kan komme til å øke produksjonen for å kjempe om markedsandeler med USA.- Det er en økende bekymring for at Russland ikke vil være enig om å forlenge produksjonskuttene og vi kan se at de offisielt forlater avtalen i de kommende månedene, sier senioranalytiker Edward Moya i OANDA, ifølge nyhetsbyrået.Equinor faller 0,23 prosent til 196,25 kroner, mens Aker BP er ned 0,03 prosent til 306,20 kroner. DNO svekkes 0,03 prosent til 19,64 kroner.FusjonererSonga Bulk, hvor Arne Blystad er storaksjonær og styreformann, og Axxis Geo Solutions (AGS) melder at de i dag inngått en avtale om fusjon .I henhold til avtalen vil AGS fusjoneres inn i Songa Bulk, som dermed vil overta førstnevntes eiendeler, rettigheter og forpliktelser mot utstedelse av aksjer i Songa Bulk til AGS eksisterende aksjonærer.Songa Bulk fyker opp 21,43 prosent til 0,51 kroner.Viktig kontraktEt annet selskap som tirsdag morgen stiger markant er Apptix, som mandag ettermiddag kunne melde at deres heleide datterselskap, Evimeria EMR AB, har inngått en kontrakt med doctor.se , en ledende svensk online-lege.Kontraktsverdien er i utgangspunktet rundt 2 millioner kroner per år, og doctor.se vil bli en av Evimerias største kunder hittil.Nyheten sender Apptix-aksjen opp 18,46 prosent til 1,43 kroner.Kutter estimatMorgan Stanley nedjusterer sitt estimat på Norwegian Air Shuttles nettoresultat for 2019 med 1.050 millioner kroner. Årsaken er at 737 Max-flåten midlertidig er satt på bakken. For 2020 kuttes estimatet med 380 milliioner kroner.Norwegian-aksjen falt mandag 3,10 prosent, og svekkes i dag ytterligere 1,87 prosent til 39,32 kroner.