Oslo Børs åpner svakt opp

Oslo Børs stiger i åpningen onsdag.Etter to minutters handel står hovedindeksen i 881,90, opp 0,07 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 135 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er onsdag morgen opp 0,25 prosent til 64,14 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,07 prosent til 70,66 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 70,60 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Oljeprisen synes ifølge TDN Direkt dermed å riste av seg indikasjoner på lagerbygging og USA, samt EIAs oppjustering av oljeproduksjonsestimatet for samme land.Utviklingen kommer samtidig som APIs seneste undersøkelse, publisert tirsdag kveld, indikerer en bygging i de amerikanske lagrene på 4,1 millioner fat i forrige uke.Videre oppjusterte EIA i sin seneste Short Term Energy Outlook-rapport USAs råoljeproduksjon for 2019 til 12,39 millioner fat per dag, fra tidligere 12,30 millioner. 2020-anslaget løftes til 13,10 millioner fat pr dag, fra tidligere 13,03.ING sier ifølge TDN Direkt at det globale oljemarkedet tydelig beveger seg tilbake mot balanse, takket være Opec/ikke-Opes produksjonskutt, som nå har falt med 1,98 millioner fat pr dag fra oktober-nivået.Det har den seneste tiden vært bekymringer for tilbudsfortsyrrelser fra Libya grunnet den pågående konflikten, men denne frykten har ifølge nyhetsbyrået enda ikke materialisert seg.Equinor klatrer 0,18 prosent til 195,80 kroner, mens Aker BP er ned 0,16 prosent til 312,80 kroner. DNO klatrer 1,43 prosent til 19,47 kroner.Henter pengerREC fikk solgt 254.381.870 aksjer til 67 øre i emisjonen som ble varslet tirsdag etter stengetid på Oslo Børs . Det gir selskapet brutto 170 millioner kroner i friske penger.Selskapet måtte gi deltagerne i emisjonen en rabatt på drøyt 10 prosent på tirsdagens sluttkurs på 75 øre.I tillegg til tirsdagens rettede emisjon vil selskapet raskt gjennomføre en emisjon på inntil 50.000.000 aksjer rettet mot eksisterende aksjonærer pr. 9. april, som ikke var med i den rettede emisjonen. Tegningsrettene vil ikke være omsettelige, og kursen blir den samme som i den rettede emisjonen.REC-aksjen faller onsdag morgen 5,00 prosent til 0,7125 kroner. Aksjen er dagens hittil mest omsatte på Oslo Børs.NynoteringSchibsteds rubrikkvirksomhet Adevinta er onsdag notert på Oslo Børs.Aksjene i Schibsted handles dermed ex rettigheter til vederlagsaksjer. Aksjonærene i Schibsted vil motta én A-aksje i Adevinta pålydende 0,20 kroner for hver A-aksje i Schibsted, og én B-aksje i Adevinta pålydende 0,20 kroner for hver B-aksje som eies i Schibsted.Schibsted-aksjene er dermed ned cirka 23 prosent på Oslo Børs, og topper dermed foreløpig listen over aksjene som faller mest.Mer jobbIdex melder onsdag morgen at de om kort tid forventer å inngå en avtale med en stor global IT-tilbyder til finansmarkedene for oppgradering av deres eksisterende biometriske smartkortløsning.Avtalen inkluderer et kjøp på flere millioner dollar av IDEX's SmartFinger® IDX 3200 dual- interface-sensorer, oppgradert med avanserte sikkerhetsløsninger.Nyheten sender Idex-aksjen opp 9,72 prosent til 3,90 kroner.