Oslo Børs feiret 200-årsdagen

Det vrimlet av festkledde da Oslo Børs markerte 200-årsjubileet i Oslo rådhus. Kong Harald var bare én av mange prominente gjester som var invitert.

Statsminister Erna Solberg (H), stortingspresident Tone W. Trøen (H) og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) var også invitert til bords da børsen markerte sin egen fødselsdag torsdag kveld.Aker-direktør Øyvind Eriksen og aksjemegler og investor Jan Petter Sissener var også på gjestelisten til kalaset.Oslo Børs ble etablert i hovedstaden tilbake i 1819 for å tjene interessene til handelsstanden. I de påfølgende årene ble det også etablert børser i flere norske byer, som Bergen, Drammen og Stavanger. Innen slutten av første verdenskrig var det totalt elleve børser i Norge, skriver E24.I dag står Oslo Børs igjen som den eneste selvstendige børsen i hele Norden. Markedsplassen opererer i dag de eneste regulerte verdipapirmarkedene i landet. Børsen er internasjonalt anerkjent for å være verdensledende i segmentene energi, sjømat og shipping.(©NTB)