Oslo Børs i rødt

Børs

Oslo Børs åpner ned tirsdag.Etter 40 minutters handel står hovedindeksen i 880,11, ned 0,42 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 566 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,60 prosent til 71,97 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,60 prosent til 63,67 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 71,34 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Markedsfokuset rettes ifølge TDN Direkt nå blant annet mot slutten på enkelte lands fritak fra Iran-sanksjonene. Fra og med 2. mai blir flere store oljeimportører, som blant annet Kina, India, Tyrkia, Sør-Korea og Japan, nødt til å finne alternative kilder.«Markedet fortsetter å være nervøst ettersom fritakene på de amerikanske sanksjonene utgår 2. mai», skriver analytikerne i ANZ, ifølge nyhetsbyrået.Bank of America Merrill Lynch tror iransk oljeproduksjon vil falle til 1,9 millioner fat per dag i andre halvår 2019, fra 3,6 millioner fat per dag i 3. kvartal 2018. Til tross for dette ser imidlertid banken et «nesten balansert marked i 2019» ettersom produksjonen i Opec og USA vil stige.Den franske banken BNP Paribas forventer ifølge TDN Direkt økte oljepriser på kort sikt. De spår at dette vil fortsette frem til tredje kvartal 2019, da prisene vil begynne å bli sårbare for en markant økning i amerikanske eksport av lettolje som følge av rørledning- og terminalkapasitetsutvidelse.Equinor faller 0,23 til 191,10 kroner, mens Aker BP er opp 0,21 til 285,10 kroner. DNO faller 0,72 prosent til 19,30 kroner.ResultatrushResultatsesongen er godt igang, og her kan du se alle selskapene som har lagt frem tall i dag.Den største tungvekteren er Telenor, som overgikk analytikernes spådommer i 1. kvartal . Det sender aksjen opp 0,03 prosent til 172,25 kroner.Aker Solutions ga inntektene et kraftig løft i perioden , og blir belønnet med en oppgang på 1,76 prosent til 43,85 kroner.Også Kitron omsatte for langt mer i 1. kvartal  enn i samme periode året før, og tjener stadig mer penger. Det sender aksjen opp 5,49 prosent til 9,60 kroner.Elkem kan derimot melde om kraftig resultatfall , men aksjen klatrer likevel 4,35 prosent til 36,00 kroner.Polarcus faller 4,27 prosent til 1,12 kroner. Selskapet klarte ikke å kvitte seg med de røde tallene på bunnlinjen, til tross for en dobling av inntektene.For meglerhuset ABG Sundal Collier ble resultatet mer enn halvert , og aksjen er nå ned 2,52 prosent til 4,26 kroner.Fersk oppdateringLakseselskapet The Scottish Salmon Company var mandag kveld ute med en oppdatering , hvor de meldte at inntektene i 1. kvartal steg med 23 prosent til 53,5 millioner pund, sammenlignet med 1. kvartal 2018.Slaktevolumet økte med 22 prosent til 8.725 tonn i kvartalet. Selskapet spår nå et volum på 33.000 tonn for hele 2019.Aksjen klatrer tirsdag morgen 8,34 prosent til 18,96 kroner på Oslo Børs.Kjøper lisenserInteroil Exploration and Production meldte mandag kveld at de har inngått en avtale om kjøp av majoritetsinteresser i en letelisens og to produserende lisenser i Argentina.Prislappen er på totalt 13 millioner dollar, hvorav 3,9 millioner dollar kontant og resten ved utstedelse av 22,22 millioner Interoil-aksjer til en kurs på 3,55 kroner.Nyheten sender aksjen opp hele 14,20 prosent til 3,90 kroner.Sikrer avtalerNRC Group meldte mandag ettermiddag at de har blitt tildelt en kontrakt for konstruksjon av en jernbanelinje mellom de finske byene Helsinki og Espoo. Det er den hittil største kontrakten selskapet har sikret seg.Nyheten sender aksjen opp 2,95 prosent til 59,40 kroner på høyt volum.Også Idex klatrer på Oslo Børs etter ny avtale. Ifølge selskapet har de inngått en avtale med et «betydelig» globalt informasjon- og teknologiselskap som leverer hardware, analyse-software, datatjenester og nyheter til verdens finansselskaper.Aksjen stiger 2,29 prosent til 3,58 kroner.Mer Boeing-trøbbelNorwegian faller tirsdag morgen 3,43 prosent til 36,09 kroner.Norwegian sier tirsdag til TDN Direkt at de skal bruke sommeren til å vurdere hva selskapet skal gjøre med obligasjonen  som forfaller desember 2019.- Fokus nå de neste månedene er først og fremst rundt driften, og å komme best mulig ut av MAX-situasjonen og samtidig sørge for at vi kommer godt gjennom resten av året rent operasjonelt, skriver finansdirektør Geir Karlsen i en e-post til nyhetsbyrået.Boeing innrømmer tirsdag at varslingen ikke virket på alle 737-MAX og at dette krevde et tillegg. Dette bekrefter Boeing-sjefen var en fellesnevner ved både Lion Air-ulykken og Ethiopian-ulykken, med tilsammen 346 drepte.Angrepet kostetNorsk Hydro melder tirsdag morgen at dataangrepet den 19. mars er antatt å få en økonomisk effekt på 400-450 millioner kroner i 1. kvartal.- Cyber-angrepet som rammet oss den 19. mars har påvirket hele den globale organisasjonen, og det er Extruded Solutions som har vært hardest rammet både med tanke på driftsproblemer og økonomiske tap, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg, i en kommentar.Tungvekteren er ned 1,97 prosent til 37,36 kroner på Oslo Børs.

oslo børs
Nyheter
Markedskommentarer
Børs