Oslo Børs ser rødt

Laksen gjør et byks.

Oslo Børs holder seg godt inne i negativt terreng torsdag ettermiddag.Hovedindeksen står i skrivende stund i 880,13, etter en nedgang på 0,54 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1.333 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av oppgang i USA i går og blandede børser i Asia tidligere i dag.Futureshandelen peker mot svak oppgang fra start på Wall Street i dag.Toneangivende Europa-børser utvikler seg også blandet.Tyske DAX er faktisk marginalt opp, mens britiske FTSE 100 og franske CAC 40 faller hhv. 0,5 og 0,4 prosent.To viktige punkterInvestorene fordøyer nye signaler om fremskritt i handelssamtalene mellom USA og Kina.DNB Markets viser til en rapport fra Financial Times som forteller om enighet om det meste av innholdet.Men særlig to viktige punkter gjenstår.- For det første er det ikke enighet om hva som skjer med de eksisterende tollsatsene etter at avtalen har blitt signert. Kineserne ønsker naturlig nok at USA skal fjerne mest mulig av innførte tollsatser, men det sitter nok langt inne for amerikanerne. Det leder til punkt nummer to, som går på hvordan Kina håndhever avtalen. Kina kan si at de ønsker å gjøre endringer, men veldig mye av det som USA ønsker endringer på er vanskelig å måle og overvåke, skriver meglerhuset i dagens morgenrapport.AllianceBernsteins Kina-forvalter John Lin venter seg en ganske konstruktiv handelsavtale.- Dette er nå trolig konsensus blant større investorer, og hvis det viser seg å stemme, vil det oppstå nye spørsmål som hvorvidt Kinas myndigheter ville holde foten på gasspedalen eller slakke på litt, sier han til ReutersSamtidig bidrar det kraftigste fallet i tyske industriordre på over to år ikke til å berolige investorene. Fallet ble først og fremst drevet av sviktende utenlandsk etterspørsel.Oljen sidelengsOljeprisene trekker svakt oppover.Brent-oljen stiger 0,1 prosent til 69,38 dollar fatet, som er litt ned fra rundt 69,50 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er opp 0,1 prosent til 62,53 dollar fatet.Tall fra amerikanske myndigheter viste i går rekordproduksjon og en overraskende lagerbygging i råolje.Samtidig øker USA-presset mot Iran.- Vektingen mot oppsiden er klar når det gjelder tilbudsrestriksjonene, sier sjefstrateg Michael McCarthy i CMC Markets til Reuters, og viser til produksjonskutt fra OPEC og andre - ved siden av sanksjonene mot Iran.USA har frem til 2. mai for å bestemme seg for hvilke land som skal få unntak fra sanksjonene mot landet.På Oslo Børs faller Equinor 1,5 prosent til 191,20 kroner.Aker BP er ned 1,0 prosent til 305,40 kroner og DNO 0,4 prosent til 19,53 kroner.LaksebyksUtslagene er ikke de største blant de mest omsatte - begge veier.Orkla, TGS, Tomra og Subsea 7 faller 1-2 prosent, mens Telenor og Yara er ned rundt 0,8 prosent.På den positive siden finner vi en del lakseaksjer.Mowi stiger 1,2 prosent til 194,60 kroner, SalMar 1,8 prosent til 419,70 kroner og Lerøy Seafood 1,6 prosent til 63,64 kroner.Norsk Hydro er opp 0,4 prosent til 46,98 kroner og Nel 1,5 prosent til 6,01 kroner.Norwegian, som onsdag endte under 40 kroner , letter 0,3 prosent til 40,08 kroner etter dagens trafikktall.SolnedgangI toppen av taperlisten finner vi EAM Solar, som stuper 32,4 prosent til 28 kroner etter at en voldgiftdomstol i Milano har avslått selskapet krav mot Aveleos SA.Andre tapere er Star Bulk på minus 6,6 prosent til 38 øre, mens Sino Agro Food er ned 10,9 prosent til 1,23 kroner på Merkur Market.En annen Merkur Market-aksje, Gentian Diagnostics, faller 6,0 prosent til 48,50 kroner.Spectrum-rallyI toppen av vinnerlisten finner vi igjen Scanship Holding, som stiger nye 15,4 prosent til 12,35 kroner på kontrakt for levering av sitt første fullskala landbaserte industrielle MAP som del av et forskningsprogram for organisk avfall.Aksjen har tatt helt av i det siste, og er opp 74 prosent bare den siste uken. Den siste måneden er oppgangen på hele 132 prosent.Scanship er en av Hermanruds 5 «snille» aksjer som har gått som kuler Vi merker oss også at Spectrum stiger 7,0 prosent til 59,30 kroner.Sparebank 1 Markets har jekket opp kursmålet fra 70 til 90 kroner i kjølvannet av gårsdagens foreløpige tall for 1. kvartal.LPG-rallyet fortsetter, og BW LPG stiger torsdag nye 6,5 prosent til 33,96 kroner etter at Nordea Markets i går oppgraderte til kjøp med kursmål 42 kroner. BW LPG har vært i vinden i det siste, og er opp over 18 prosent bare den siste uken.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker