Oslo Børs ser rødt

Børs

Pilene peker nedover fra start på Oslo Børs fredag.Hovedindeksen står etter 39 minutters handel i 883,60, etter en nedgang på 0,23 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 624 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av røde børser i USA i går og stort sett fallende børser i Asia før i dag.Toneangivende Europa-børser trekker også nedover. Britiske FTSE 100 faller 0,3 prosent.Oljeprisen ser rødtOljeprisene er bittelitt på defensiven .Brent-oljen faller 0,2 prosent 74,17 dollar fatet, som er ned fra rundt 74,80 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er ned 0,5 prosent til 64,89 dollar fatet.- De som tror på en høyere oljepris har ikke hastverk, og vil sannsynligvis være litt mer forsiktige. Brent-oljen vil sannsynligvis handles mellom 65 dollar og 85 dollar fatet, sier seniorøkonom Vizhnu Varathan i Mizuho Bank ifølge Platts.USAs myndigheter uttalte ifølge TDN Direkt torsdag at det globalt er nok olje til å holde markedet stabilt og at innsatsen for å jobbe med produsenter og asiatiske importører trappes opp for å sikre en jevn overgang bort fra iransk produksjon.Aker BP straffesI oljesektoren på Oslo Børs har Aker BP lagt frem tall som ikke helt innfridde, og aksjen er ned 2,0 prosent til 301,20 kroner.Pareto har dog ikke mistet troen på Røkkes pengemaskin .- Spot on i forhold til forventningene, skriver analytiker Tom Erik Kristiansen i sin siste rapport «Diamonds are forever».- Litt høyere produksjonskostnader motvirkes av lavere avskrivninger og letekostnader, mens realiserte priser er i tråd med våre forventninger, skriver han.Kristiansen har en kjøpsanbefaling på Aker BP, med kursmål 370 kroner.Equinor er ned 0,4 prosent til 194,95 kroner, mens DNO faller 1,2 prosent til 20,10 kronerSolnedgangResultatsesongen er over oss, og Scatec Solar faller 5,1 prosent til 87,50 kroner etter skuffende tall .Differansen fra konsensus ved første øyekast ser ut til å være delvis forårsaket av værbetinget lavere produksjon og delvis av lavere inntekter fra et volatilt konstruksjonssegment, påpeker DNB Markets ifølge TDN Direkt.Yara skuffet med sine tall for 1. kvartal, og faller 0,6 prosent til 368,50 kroner.SAS lammes av streik , og straffes med et kursfall på 3,6 prosent til 16,92 kroner. I Stockholm faller aksjen 4,5 prosent til 18,56 svenske kroner.Sydbank har ifølge Reuters reagert med å nedgradere aksjen fra kjøp til hold.Ny XXL-smellElement topper taperlisten med en nedgang på 12,3 prosent til 4,41 kroner.Nærmest følger Aqualis på minus 9,3 prosent til 3,81 kroner, mens Avance Gas korrigerer ned 5,5 prosent til 24,90 kroner etter frisk oppgang den siste tiden.Europris fortsetter nedturen etter gårsdagens kvartalsrapport , og faller nye 5,1 prosent til 27,52 kroner.XXL gikk på en stygg smell i går etter tallene onsdag , og fortsetter ned 3,6 prosent til 28,06 kroner i dag.Spår Nel-doblingPå den positive siden fortsetter Norwegian trenden fra i går, og stiger nye 3,5 prosent til 42,68 kroner.Axactor, med John Fredriksen på eiersiden, belønnes med 3,5 prosent til 23,60 kroner for sine tall .Nel stiger 1,5 prosent til 6,19 kroner etter at analysesjef Karl-Johan Molnes i Norne Securities har løftet kursmålet til 11,95 kroner.Han øyner dermed en dobling av aksjen. Lakseaksjer fikk svi i går etter onsdagens USA-søksmål , men Mowi korrigerer opp 1,3 prosent til 189,30 kroner så langt i dag.Rally etter tallI toppen av vinnerlisten finner vi flere tallfremleggere.Strongpoint spretter opp 6,5 prosent til 10,50 kroner etter knalltall , mens Itera legger på seg 2,9 prosent til 8,50 kroner.Vi tar også med Oceanteam, som klatrer 17,7 prosent til 42 øre.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs