Oslo Børs snur ned

Oslo Børs åpnet opp onsdag morgen, men har nå snudd ned.Etter knappe 20 minutters handel står hovedindeksen i 893,13, ned 0,13 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 306 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er onsdag morgen ned 0,35 prosent til 74,25 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,44 prosent til 66,01 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 74,32 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Oljeprisen faller dermed tilbake fra toppnivået så langt i år, som ble satt etter at USA ikke forlenger enkelte lands fritak fra Iran-sanksjonene. IEA forsikrer ifølge TDN Direkt tirsdag kveld at reservekapasiteten i markedet er på komfortable nivåer.«IEA følger med på utviklingen i det globale oljemarkedet, og noterer seg at markedene nå er adekvat forsynt, og at den globale reservekapasiteten på komfortable nivåer», skriver IEA, ifølge nyhetsbyrået.Analytikere i Goldman Sachs uttalte til Financial Times tirsdag at oljeprisbevegelsene reflekterer en «mye større tillit til tilgjengelig reservekapasitet».Ellers oppjusterer Capital Economics ifølge TDN Direkt sitt oljeprisestimat for 2019, og det forventes nå at oljeprisen vil falle tilbake til 60 dollar per fat ved årsslutt. Det tidligere estimatet fra analysehuset var at oljeprisen ville falle tilbake til 50 dollar per fat.«Vi beholder vår langsiktige oppfatning om at oljeprisen vil falle i år på grunn av svak global vekst, ytterligere økninger i amerikansk oljeproduksjon og økt risikoaversjon hos investorer. Men omfanget av de siste forsyningsforstyrrelsene har vært større enn vi forventet», skriver Capital Economics, ifølge nyhetsbyrået.Equinor faller onsdag morgen 0,35 prosent til 201,30 kroner, mens Aker BP er ned 1,32 prosent til 313,70 kroner. DNO svekkes 0,68 prosent til 20,33 kroner.ResultatsesongResultatene fra 1. kvartal har nå begynt å tikke inn, og onsdag har blant annet XXL og Nordic Semiconductor sluppet tall.Sportsgigantens kvartal var ikke like ille som analytikerne hadde fryktet , men selskapet taper fortsatt penger. Aksjen klatrer 2,10 prosent til 33,00 kroner på Oslo Børs.Nordic Semiconductor leverte også røde tall i 1. kvartal, og meldte om et tap på 6,63 millioner dollar . Aksjen stiger imidlertid likevel 8,69 prosent til 39,78 kroner.EmisjonI morges ble det kjent at Questerre Energy Corporations emisjon på opptil 38,9 millioner aksjer ble overtegnet .Kursen var satt til 2,40 kroner, og selskapet venter et bruttoproveny på 93,4 millioner kroner.Aksjen faller 9,51 prosent til 2,53 kroner.Ny avtaleThin Film Electronics har nå signert en intensjonsavtale med Bericap. Det sender aksjen opp 3,32 prosent til 0,37 kroner.Avtalen omfatter opprettelse av et partnerskap integrering og implementering av Thinfilms NFC-løsninger.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også