Oslo Børs stiger fra start

Norsk Hydro viser vei. Analytiker høyner i laks, men aksjen faller.

Oslo Børs åpner som ventet litt opp fredag.Hovedindeksen står etter 43 minutters handel i 882,56, etter en oppgang på 0,30 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 416 millioner kroner.Utviklingen skjer etter Tesla-smell og nedgang i USA og blandede Asia-børser tidligere i dag.Trump: Ikke veldig langt igjenToneangivende Europa-børser åpner sidelengs.Britiske FTSE 100 stiger 0,1 prosent, mens tyske DAX er omtrent uendret etter at industriproduksjonen steg 0,7 prosent fra januar til februar.Konsensus pekte ifølge vår makrokalender mot 0,5 prosent oppgang.Kinas president Xi Jinping ber om en tidlig konklusjon rundt forhandlingene om ordlyden i handelsavtalen mellom Kina og USA.Uttalelsen kommer samme dag som USAs president Donald Trump har vært i handelssamtaler med Kinas visepresident Liu He.– Vi har et stykke å gå, men ikke veldig langt, sa Trump ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua, og la til at han forventer at noe «viktig og storartet» for begge landene kan bli lagt fram i løpet av noen uker.Oljeprisen ned, Equinor oppOljeprisen heller svakt nedover fredag.Brent-oljen faller 0,3 prosent til 69,16 dollar fatet, ned fra rundt 69,50 dollar ved stengetid i går.WTI-oljen er ned marginalt til 62,06 dollar fatet.På Oslo Børs stiger Equinor 0,6 prosent til 191,20 kroner.Aker BP er opp 0,7 prosent til 306 kroner, DNO ned 0,3 prosent til 19,53 kroner.Hydro-løft og REC-oppsvingUtslagene er ikke de største blant de mest omsatte.Norsk Hydro utmerker seg positivt med en oppgang på 1,9 prosent til 37,38 kroner.Selskapet skriver fredag at den føderale domstolen i Belém, Brasil, har planlagt en høring den 12. april for å diskutere embargoen på produksjonen til Hydros aluminaraffineri Alunorte.Elkem og REC Silicon får seg muligens et oppsving på lovende signaler fra handelssamtalene mellom USA og Kina.Førstnevnte stiger 2,0 prosent til 32,84 kroner, sistnevnte 4,3 prosent til 73 øre. REC Silicon følger dermed opp oppgangen på 4,7 prosent i gårsdagens handel.DNB Markets er bull på gassrederier, og Avance Gas og BW LPG fortsetter oppturen med hhv. 3,5 prosent til 19,46 kroner og 0,9 prosent til 34,88 kroner.Vi merker oss også at Kværner er opp 3,2 prosent til 12,96 kroner.På den negative siden faller Stolt-Nielsen videre etter gårsdagens kvartalstall, det vil si 1,7 prosent til 104,40 kroner. Nel trekker ned 2,3 prosent til 5,87 kroner.Høyner i SalMar, aksjen nedKid la fredag frem tall som viste en oppgang i salget i 1. kvartal, og belønnes av markedet med 3,1 prosent oppgang til 43,30 kroner.Pareto Securities karakteriserer ifølge TDN Direkt tallene som solide.Ifølge meglerhuset fortsetter selskapet å levere over markedsvekst, takket være modernisering/flytting av butikker og en «godt gjennomført markedsførings- og kampanjestrategi»..En oppdatering etter stengetid i går viste at SalMar slaktet mer i 1. kvartal.Sparebank 1 Markets-analytiker Tore Tønseth påpeker ifølge nyhetsbyrået at slaktevolumet i Nord-Norge var høyere enn ventet, mens region Midt-Norge var lavere enn ventet.Siden Nord-Norge har den høyeste fortjenesten av regionene i Norge, reagerer han med heve sine EBIT-estimater (driftsresultat) for 1. kvartal med 4-5 prosent etter rapporten.Himmelferden fortsetterScanship Holding fortsetter oppgangen, og stiger nye 11,2 prosent til 14,45 kroner.Selskapet har kommet med en rekke nyheter i det siste, noe som har sendt aksjen opp elleville 217 prosent siden nyttår.Scanship Holding er en av Peter Hermanruds fem «snille» aksjer som har tatt av Vistin Pharma følger nærmest, og er opp 6,6 prosent til 7,80 kroner.Napatech klatrer 6,0 prosent til 1,85 kroner, mens Havila Shipping avanserer 4,9 prosent til 3,88 kroner.Soloppgang etter krakkEAM Solar stupte over 40 prosent i går etter at selskapet fikk avslått et krav i en Milano-domstol.Aksjen korrigerer opp 5,7 prosent til 1,85 kroner.I toppen av taperlisten finner vi Merkur Market-trioen Induct, Baltic Sea Properties og Sino Agro Food.De to førstnevnte faller hhv. 12,5 prosent til 7,00 kroner og 11,5 prosent til 37 øre, sistnevnte 6,2 prosent til 1,22 kroner.Hiddn Securities er ned 4,8 prosent til 92 øre.