Pareto Securities spår løft i rater og aksjekurser

Analytikere øyner løft i aksjekursene til selskaper eksponert mot dette segmentet.

Børs

Golden Ocean stiger 5,09 prosent i dagens handel - samtidig som det ifølge Pareto Securities er snakk om at Vales Vargem Grande-kompleks kan bli restartet innen noen uker. Vale har imidlertid ikke indikerte noe angående gjenoppstart ennå, skriver TDN Direkt.Fylling gir løftFor to uker siden gjenåpnet selskapet Brucutu-gruven, men det har vært få capesize-laster med jernmalm fra Brasil siden gjenåpningen, ifølge slutningslister fra Arrow Shipbrokers. På fredag ble det imidlertid gjort to slutninger fra henholdsvis Tubarao og Sudeste i Brasil til Qingdao i Kina, skriver nyhetsbyrået.Pareto melder også at jernmalmlagrene ved kinesiske havner nå faller, og at de er nær 25 millioner tonn lavere enn for et år siden, med størsteparten av fallet som er i høyverdig malm. Meglerhuset mener derfor ifølge TDN Direkt at en kan vente en fylling av lagrene når forsyninger igjen blir tilgjengelig, med påfølgende løft i capesize-ratene og aksjekursene til selskaper eksponert mot dette segmentet. Jernmalmfutures stiger 2,3 prosent til 94 dollar per tonn ved Dalian Commodity Exchange mandag.Capesize oppPå fredag ble det ifølge en slutningsliste fra Arrow inngått et timecharter på 11-13 måneder for capesizen «Fortune» til en dagrate på 17.800 dollar per dag med CNR.Capesize-ratene stiger ifølge The Baltic Exchange 7,1 prosent i dag og ligger nå på 9.203 dollar per dag, skriver nyhetsbyrået.Les også: Solid opptur for Capesize

pareto securities
meglerhus
shipping
capesize
Nyheter
Børs