Pessimistene råder på Wall Street

Richard Drew

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen falt 0,37 prosent og står i 7.924,30 poeng, mens Dow Jones står i 26.160,45 poeng etter en nedgang på 0,69 prosent.- Investorene venter fremdeles på en avklaring rundt handelskrigen mellom USA og Kina. I tillegg må investorene nå forholde seg til Trumps nylige forslag om å heve importtollen på utvalgte varer fra EU. Det er naturlig å anta at konfliktsnivået mellom blokkene vil øke som en følge av dette, skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens rapport.Politisk usikkerhet i Libya bidrar nå til en høyere oljepris.Berntsen minner om at oljeprisens utvikling er svært viktig for verdensøkonomien, da veksten kan kveles av en for høy prisTidligere i dag ble det kjent at den amerikanske sentimentindeksen fra NFIB (National Federation of Independent Business) endte på 101,9 i mars, mot 101,7 i februar. Det var ifølge vår makrokalender ventet en indeks på 101,3. Indeksen viser sentimentet blant amerikanske småbedrifter.