Peter Warren: Slikt blir det penger av

Børs

Peter Warren er en kaffe-elsker med en klar forkjærlighet for Arabica.- Takket være at Nestlé introduserte Nespresso-kapsler, er det mulig å lage en brukbar espresso uten å ha et vanntrykk i espressomaskinen som krever sikkerhetssone og et knivblad i kaffekvernen signert Hattori Hanzō. Logistikken med å få kapslene raskt levert på døren må man også kunne si at for det meste går bra, skriver Warren på sin blogg.Warren slår fast at Nestlé er en effektiv logistikkmaskin, noe kursutviklingen viser.- En annen mulig forklaring på Nestlé-aksjens oppgang fremkommer når vi samtidig ser på utviklingen i kaffeprisen. Det siste året er nemlig prisen på kaffebønner falt med 23 prosent. Nespresso har samtidig benyttet anledningen til å øke prisen på kaffe overfor sine kunder. Slikt blir det penger av, skriver Warren.Dette er sannsynligvis ikke den eneste forklaringen på at selskapet har steget rundt fire ganger så mye som den sveitsiske børsindeksen (SMI) det siste året, men kaffe-elskeren mener likevel det er et godt poeng.

peter warren
nestle
Nyheter
Børs