Petrobras er på jakt etter dykkefartøy

Åpner for bud på ny kontrakt som kan vare i mer enn to år. 

Børs

Den brasilianske oljegiganten Petrobras har nylig lansert et anbud for et dykkefartøy (DSV).Det skriver analytiker Wilson Nobre som jobber ved Westshore Shipbrokers Brasil-kontor i en oppdatering. Kontraktsperioden kan potensielt være på inntil 825 dager, derav 690 dager er dykketjenester, mens 120 dager vil gå til mobilisering og 15 dager til tester.Aktuelle fartøy må være i stand til å utføre tjenester som intervensjon, inspeksjon, vedlikehold og reparasjoner med fjernstyrte U-båter (ROV) på havdyp ned til 3.000 meter.I tillegg vil det være krav til å kunne drive mettet dykking på inntil 300 meters dyp. Fristen for å komme med bud er ifølge Westshore satt til 8. mai. Mange om beinetEt av selskapene med slike skip er Oslo-noterte Subsea 7 med sin flåte bestående av fem DSV-er.  Det seneste flåtetilskuddet, «Seven Pegasus», ble kjøpt av den Kristian Siem-kontrollerte undervannsentreprenøren i november i fjor etter en intens budkrig, ifølge Seabrokers.Vinnerbudet var på 34,3 millioner dollar, eller om lag 295 millioner kroner, og kjøpet ble fullført i januar. «Seven Pegasus» er klart for drift i løpet av inneværende kvartal og vil primært benyttes i Nordsjøen og Stillehavet, ble det opplyst. Også konkurrenten TechnipFMC opererer en flåte av moderne DSV-er. Selskapet tok nylig over et strandet dykke- og konstruksjonskip fra Vard som har fått navnet «Deep Discoverer». Les også: Fikk åtte bud på to riggkontrakter

petrobras
brasil
offshoreskip
anbudsprosess
westshore shipbrokers
subsea 7
subsea
technipfmc
Nyheter
Børs