PGS taper mer penger enn fryktet

Petroleum Geo-Services har lagt frem knallrøde tall for 1. kvartal.

Børs

Petroleum Geo-Services melder om et resultat etter skatt på minus 65,1 millioner dollar i 1. kvartal 2019, mot minus 40,0 millioner dollar i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på minus 51 millioner dollar.Resultat per aksje ble minus 0,19 dollar, mot minus 0,12 dollar ved samme korsvei i fjor. Her var forventningen minus 0,15 dollar.Resultatet før skatt ble minus 64,5 millioner dollar, sammenlignet med minus 29,6 millioner dollar året før, mot ventet minus 55 millioner dollar.Driftsresultatet (EBIT) ble minus 42,5 millioner dollar, mot minus 7,3 millioner dollar året før. Forventningen var minus 36 millioner dollarOmsetningen beløp seg til 129,3 millioner dollar, sammenlignet med 201,3 millioner dollar i 1. kvartal 2018.– Inntekter fra forhåndsfinansiering i multiklientsegmentet i første kvartal ble påvirket av en overvekt av lave forhåndsfinansierte undersøkelser i miksen. Dette vil reverseres i de kommende kvartalene, og nivået av forhåndsfinansiering for året 2019 er ventet å være i øvre halvdel av intervallet 80-120 prosent, sier PGS-sjef Rune Olav Pedersen.Ved utgangen av kvartalet hadde PGS en ordrebok på 238 millioner dollar, en økning på 40 prosent sammenlignet med kvartalet før. Her er rapporten og presentasjonen.

petroleum geo-services
pgs
Nyheter
Børs