Photocure stiger fire prosent etter melding

Blant dagens vinnere

Børs

Biotekselskapet Photocure er en av dagens vinnere på Oslo Børs med en oppgang på 3,96 prosent til 45,90 kroner.Det skjer etter at selskapet tidligere i dag publiserte en melding om at tidsskriftet Nature Reviews Urology har publisert anbefalinger fra et ekspertpanel om hvordan blålyscystoskopi med Hexvix/Cysview optimalt bør brukes i den polikliniske oppfølgingen av pasienter med blærekreft.Hexvix/Cysview er selskapets produkt for blærekreft.Panelet gir en sterk anbefaling for at blålyscystoskopi med Hexvix/Cysview skal brukes ved førstegangskontroll 3 måneder etter operativ behandling (TURB) for blærekreft hos pasienter med høy eller intermediær risiko for tilbakefall.Panelet gir også anbefalinger for hvordan undersøkelsen skal brukes i videre oppfølging, avhengig av hvilken risiko-kategori pasienten befinner seg i. For høyrisiko-pasienter anbefales Hexvix/Cysview ved kontroll etter 3 måneder, 6 måneder og deretter hver 6 måned de første to årene de går til kontroll. Det anbefales også at blålyscystoskopi med Hexvix/Cysview brukes før oppstart av intravesikal behandling der det kan være mulighet for gjenværende sykdom etter tidligere behandling (for eksempel der blålyscystoskopi ikke ble brukt ved den operative behandlingen), ved undersøkelse av små lesjoner som kan behandles direkte på poliklinikken, der vanlig cystoskopi med hvitt lys har vist usikre funn, og hos pasienter med normal hvittlysundersøkelse med unormal celleprøve.

photocure
Nyheter
Børs