Questerre-analytiker: - Derfor fortsetter oppturen

Teodor Sveen-Nilsen ser både stor oppside og optimisme i oljemygg. 

Questerre har engasjert Quebec-baserte Industrial Alliance Securities for å finne Quebec-baserte strategiske investorer for sitt ren energi-prosjekt, ble det kjent mandag. Prosjektet tar sikte på å utvikle selskapets store gassfunn i Quebec-provinsen (på flere 1.000 milliarder kubikkfot) med innovativ teknologi som fremhever produksjon av ren energi.- Med avtalen om å gjenvinne operatørselskap på plass og økende interesse for vårt pilotprosjekt knyttet til ren teknologi, har vi hyret Industrial Alliance for å hjelpe oss med finne strategiske partnerskap. De er en av Quebecs eldste finansforetak med et omfattende nettverk i provinsen. Vi gleder oss til å jobbe med dem for å ta våre eiendeler i Quebec til neste stadium, uttalte Questerre-sjef Michael Binnion.Analytiker er bull- Etter vår oppfatning (bekreftet av Binnion), vil dette øke sannsynligheten for en kommersiell utvikling av Lowlands betydelig. Hvis fremdriften fortsetter, forventer vi at Questerre fortsetter boring i Lowlands sent i 2020 eller tidlig 2021, skriver analytiker i Sparebank 1 Markets, Teodor Sveen-Nilsen.- Hvis det ikke skjer noen fremskritt på Lowlands-utviklingen og/eller et nytt frackingforbud, er alternativet rettssak fortsatt i live. I et slikt tilfelle vil Questerre kreve kompensasjon for historiske kostnader og tapt NPV fra prosjektet, skriver analytikeren i et notat Hegnar.no har fått tilgang til. Sveen-Nilsen har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 5,0 kroner. Aksjen har doblet seg Questerre Energy ønsker å starte gassproduksjon basert på hydraulisk fracking i St. Lawrence Lowlands i Quebec, noe selskapet har betalt 130 millioner kroner for å bli eneeier av. Derfor fikk aksjen kraftig juling da det i juni 2018 ble kjent at de lokale myndigheten varslet planer om å forby frackingen. Binnion tordnet og mente det hele var begrunnet med kortsiktig politikk rundt det kommende valget.De seneste månedene har Binnion arbeidet med å få aksept for prosjektet. Det har både Binnion og Sparebank 1 Markets tro på.Aksjen har også hittil i 2019 styrket seg 97 prosent på Oslo Børs, selv om den fortsatt det siste året er ned 48 prosent. Den siste måneden har aksjen styrket seg 19 prosent.