Rapporten som senket Norwegian

Ny nedtur for flyaksjene. 

(Finansavisen.no): Flyselskapet Norwegian er stadig vekk i hardt vær, og aksjonærene måtte se verdiene falle kraftig tirsdag.Norwegian-aksjen stengte tirsdag på 37,7 kroner, som tilsvarer et fall på 6,6 prosent.Ifølge kilder til Finansavisen er det en kombinasjon av MAX-problemene, økt konkurranse og et generelt dårlig sentiment i internasjonal luftfart som grunn.Tirsdagens IMF-rapport som viser en lavere økonomisk vekst i verdensøkonomien, som gir flyselskaper lavere etterspørsel, er sannsynligvis den beste forklaringen på tirsdagens kursfall, skriver avisen. SAS-kursen sank tirsdag 3,6 prosent, IAG falt rundt to prosent på London-børsen mens den europeiske luftfartsindeksen MSCI Europe Airline Index er ned over èn prosent.Guider markedetAmerican Airlines oppdaterte markedet tirsdag, hvor det venter at total omsetning pr tilgjengelig setemiles (ASM) vil utvikle seg flatt til opp en prosent på årsbasis i første kvartal, mot tidligere en flat utvikling til opp to prosent, ifølge en melding tirsdag.Årsaken til endringen er blant annet nedstengningen av deler av statsapparatet i januar og Boeing 737 Max-problemene, opplyser selskapet.Flyselskapet har måttet kansellere rundt 1.200 flyvninger som følge av Max-problemene og sier de økonomiske kostnadene ved denne forstyrelsen ved fremtidige perioder ikke kan prognostiseres for øyeblikket og vil være avhengig av en rekke faktorer, inkludert hvor lang tid flyet er utilgjengelig og omstendighetene ved eventuell gjeninnføring av flyet til tjeneste.Norwegian-aksjen har den siste tiden vært et yndet salgsobjekt for investorer.Både Øystein Stray-Spetalen og Arne Blystad har solgt seg kraftig ned i selskapet, etter å ha kjøpt tegningsretter av Bjørn Kjos` HBK Holding i forbindelse med Norwegians emisjon på 3 milliarder kroner, ifølge Finansavisen.  Onsdag formiddag er aksjen opp 2,7 prosent, men handles fremdeles under 39 kroner.