Rekordår for alpinsenter

Tidlig åpning og hytteutbygging resulterte i mangedobling og rekordår for Valdres Alpinsenter.

Valdres Alpinsenter AS kan skilte med rekordresultat i regnskapsåret 2018.- Det skyldes blant annet hytteutbygging i området, og heving av kvaliteten i bakken og driften, sier daglig leder Harald Kullhuset til Hegnar.no.Selskapet fikk et resultat etter skatt på 1,43 millioner kroner, mot 0,36 millioner kroner året før.Driftsresultatet beløp seg til to millioner kroner, mot 0,48 millioner kroner i 2017. Omsetningen endte på 10,74 millioner kroner, mot 9,77 millioner kroner. Kullhuset tror den positive utviklingen vil fortsette.- Vi ligger godt an i år. Får vi en bra påske nå, så banker vi fjoråret, sier han.- Påsken er sen i år. Hva har det å si for dere?- Påsken blir ikke som i fjor. Men vi ligger veldig godt an, ikke veldig mye bak.Flere utfordringerUtfordringene for alpinsenteret er blant annet antall gjester som besøker hotellene. Hyttegjestene, de såkalte «kalde sengene» er trofaste.- Utfordringen ligger i midtuketrafikken, og å få fylt opp de «varme sengene», sier Kullhuset.De «varme sengene» er gjestene som leier seg inn på hotell eller i leilighet.- I tillegg spiller værforhold og det å få nok snø inn.Videre gjelder det å åpne tidlig.- Denne sesongen var vi de første som åpnet, sammen med Kvitfjell, forteller Kullhuset.En halv mill i utbytteIfølge årsrapporten ble det i fjor utbetalt et utbytte på en halv million kroner, mot 0,65 millioner kroner i 2017. Selskapets aksjonærer er Valdres Alpin Holding AS, med en eierandel på 90 prosent, og Kullhuset, med en eierandel på 10 prosent.