Rekordmange laks rømte fra Mowi

Nesten 800.000 laks kom seg ut fra Mowis oppdrettsanlegg i fjor, 34 ganger så mange som året før. Brorparten rømte i én hendelse i Chile.

Mens drøyt 23.000 laks forsvant fra merdene til Mowi – tidligere Marine Harvest – i 2017, ble tallet litt over 783.000 i fjor, skriver Dagens Næringsliv.– Det er noe vi absolutt ikke liker. Sånt skal ikke skje, sier konsernsjef Alf-Helge Aarskog.Den suverent største lakserømmingen skjedde sør i Chile, der 690.000 lask rømte i juli i fjor. Noen av dem ble fanget inn igjen, 652.000 fisk kom seg unna. Det gjør rømmingen til den nest største i verden for atlantisk laks noensinne.– Vi hadde ikke gjort nok for å forebygge. Det har du aldri gjort når fisk rømmer, sier Aarskog.Også i Norge var det en markant økning i antall rømte laks. over 100.000 forsvant fra selskapets norske anlegg.(©NTB)