Rik skipselektriker laster opp i Røkke-rederi

Har nå 130 millioner kroner i to aksjer.

Skipselektriker Eigel Ingvar Thom fra Åsgårdstrand har de seneste årene tjent seg rik på Røkke-rederiet American Shipping Company og Scanship Holding. Etter at Scanship-aksjen eksploderte i slutten av februar, har Thom tjent nærmere 40 millioner kroner på sine aksjer i selskapet.Nå virker det som om skipselektrikeren gjør seg klar for nok en oppgang, men denne gangen i tankrederiet American Shipping Company.Ferske aksjonærlister viser at han gjennom sitt heleide selskap Trethom AS i løpet av forrige uke kjøpte 550.000 aksjer i rederiet. Basert på snittkurser for forrige uke betalte han dermed rundt 18,6 millioner kroner for aksjene.Med dagens aksjekurs eier Thom nå aksjer i American Shipping Company med en verdi på 65,9 millioner kroner. Det gjør ham til femte største aksjonær i selskapet.- American Shipping kommer til å komme over hele sommeren. Som en kule, sa Thom til DN tidligere denne måneden.Det Oslo Børs-noterte produkttankrederiet opererer i det såkalte Jones Act-markedet i USA. Jones Act-lovgivningen krever blant annet at skip som frakter last mellom to havner i USA må være USA-bygd, USA-flagget og ha amerikansk mannskap.I Scanship Holding har Thom nå aksjer til en verdi av 63,8 millioner kroner. Det betyr at han har nærmere 130 millioner kroner plassert i de to aksjene.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker