Rush av enhjørninger på børs i påskeuka

Denne uken er det ventet at 8 selskaper vil noteres på amerikanske børser. 

Etter en treg start på året for børsnoteringer, som følge av nedstengningen av SEC i starten av året, synes det nå å løsne for introduksjon av nye selskaper i New York. Denne uken vil hele 8 selskaper noteres, flere av de enhjørning-selskaper, definert som nye, private, selskaper med en verdi over 1 milliard dollar. Det ventes at ukens noteringer vil hente inn 2,5 milliarder dollar.Det skriver Marketwatch .Blant de nye aksjene i offentlige markeder er nettjenesten Pinterest, som ønsker å hente rundt 1,2 milliarder dollar til en markedsverdi på omtrent 12 milliarder dollar. Videokonferanse-selskapet Zoom noteres også denne uken og søker å hente i overkant av 600 millioner dollar. Treg start på åretHittil i år har det kun vært 26 børsnoteringer som til sammen har hentet 6,6 milliarder dollar. Det er 42 prosent under de 45 noteringene i samme periode i fjor, ifølge Marketwatch. Av årets noteringer har introduksjonen av Levis og Lyft hentet 5,5 milliarder dollar til sammen.Nedgangen skyldes blant annet at SEC var ned stengt slik at man ikke kunne søke om børsnotering. Nedstengningen skytes Trumps uenighet med kongressen om budsjettet for inneværende år.Venter sterk comebackBildelingstjenesten Uber la i forrige uke ut detaljer rundt deres oppkommene børsnotering, hvor selskapet ønsker å hente rundt 10 milliarder dollar, til en markedsverdi rundt 100 milliarder dollar, ifølge Bloomberg.Erkerivalen, Lyft, gikk på børs i slutten av mars, og etter å ha vært opp 18 prosent på noteringsdagen, har aksjen falt 28 prosent, fra 72 dollar til 56,4 dollar per aksje.Mulige kommende børsnoteringer inkluderer enhjørninger som Airbnb og Slack Technologies, ifølge Bloomberg.Totalt kan så mye som 80 milliarder dollar hentes i børsnoteringer i USA i 2019, doblet så mye som gjennomsnittet siden 1999 ifølge et estimat fra Goldman Sachs.