Samsung sjokkerer igjen

Spår 60 prosent fall.

Samsung Electronics sjokkerer markedet med å estimere et fall i driftsresultatet på hele 60 prosent i 1. kvartal, til det laveste nivået på to år, melder flere internasjonale medier, deriblant Financial Times.Guidingen er under analytikernes estimater, selv om Samsung i forrige uke kom med et resultatvarsel forårsaket av treg etterspørsel etter minnechips og høyere skjermkapasitet hos kinesiske konkurrenter. 60 prosent fallElektronikkgiganten estimerer et driftsresultat på 6.200 milliarder won (rundt 5,5 milliarder dollar) i kvartalet, ned fra 15.640 milliarder won i samme periode i fjor.Salget ventes å ha falt 14 prosent til 52.000 milliarder won. Den elendige guidingen er nok et tegn på at elektronikksektoren rammes av lavere etterspørsel og stigende lagre som følge av fall i salget av smarttelefoner. - Samsung-inntjeningen vil trolig treffe bunnen i 2. kvartal, da inntjeningen på halvledere trolig vil falle ytterligere grunnet enda mer prispress, sier BNK Securities-analytiker Park Sung-soon ifølge avisen.Se også: Vil det gå bedre for Samsung i 3. kvartal?Skagen-favorittHer hjemme er Samsung Electronics en av de store favorittaksjene hos Skagen Fondene. Selskapet utgjør største post i Skagen Kon-Tiki med 7,58 prosent av fondets midler investert ved utgangen av februar.I Skagen Vekst er Samsung tredje største post (4,07 prosent av fondet), mens selskapet bare er 10. størst i Global-fondet (3,18 prosent).