Scatec Solar: - Vi har stor kapasitet

Børs

- Vi har en stor utviklings- og byggekapasitet, og den er oppe og går nå og vi leverer på det. Så hvis noen er i tvil om at vi vil være i stand til å takle eventuelle nye muligheter utover dagens kapasitet, så bør de få en rimelig trygghet for at vi skal få til det, sier konsernsjef Raymond Carlsen, ifølge TDN Direkt. På kvartalspresentasjonen fredag opplyser selskapet Scatec Solar at selskapet venter videre kapasitetsvekst utover 2021. Det vil også lansere et nytt konsept senere i år med mindre installasjoner som kombinerer sol og andre energiformer, ifølge nyhetsbyrået. Selskapet kommuniserer at det har en gjennomføringskapasitet på 800-1.200 mw pr år, og er i posisjon til å realisere økt vekst etter den inneværende målperioden som går frem til 2021.- Vi håper det kommer til å øke, og markedet kommer til å øke. Men vi går ikke etter antall megawatt som sådan, men megawatt som tilfredsstiller avkastningskrav, sier han. Selskapet har blant annet vunnet et prosjekt med FN på 0,7 mw i Sør-Sudan, og Carlsen sier FN bruker rundt 600 millioner dollar årlig på drivstoff strømproduksjon i avsidesliggende strøk. En stor del av disse kostnadene kan reduseres ved å gå over til hybridløsninger med sol, batteri og diesel, skriver nyhetsbyrået. Scatec Solar mener omfanget i starten vil være relativt lite, men er optimistisk til potensialet for slike mindre hybridprosjekter.

scatec solar
Nyheter
Børs