Seismikk-duo faller markant på Oslo Børs

Oslo Børs åpnet svakt opp mandag, men har nå snudd ned.Etter 25 minutters handel står hovedindeksen i 883,23, ned 0,18 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 471 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen opp 0,45 prosent til 70,66 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,52 prosent til 63,41 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 69,64 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.På det meste har oljeprisen i dag vært oppe i 70,81 dollar fatet. Det er ny årsbeste, og man må tilbake til 12. november i fjor for å finne høyere nivåer. Siden nyttår har oljeprisen nå klatret drøye 30 prosent.Global sjef for råvareanalyse i Citi Group, Edvard Morse, mener ifølge TDN Direkt at det er mye mer oppside enn nedside i oljeprisen.- Jeg tror det er underkjøpt jeg tror det var oversolg. Markedet er veldig konstruktivt, der er relativt stramt og vi tror prisen vil være i 70 dollar-området gjennom andre kvartal og inn i tredje kvartal avhengig av hva som skjer. Det er mange variabler mellom nå og da, sier Morse.Den sterke prisutviklingen kommer ifølge TDN Direkt samtidig som det er frykt for tilbudsforstyrrelser i Libya.Søndag meldte Reuters at øst-libyske styrker har gjennomført luftangrep mot Tripoli, som er byen der den internasjonalt anerkjente regjeringen i landet sitter, og samtidig som de har gjort fremskritt mot byens sentrum. ANZ-analytikere sier ifølge TDN Direkt at selv om kampene per nå er langt unna hovedoljefeltene i landet, øker risikoen for at konflikten skal spre seg i landet hver dag.Equinor klatrer 0,39 prosent til 193,15 kroner, mens Aker BP er opp 0,36 prosent til 308,70 kroner. DNO stiger 0,77 prosent til 19,75 kroner.Seismikk-fallBåde TGS-Nopec og Petroleum Geo-Services (PGS) faller markant mandag morgen. Førstnevnte er ned 4,46 prosent til 235,70 kroner, mens PGS svekkes 7,11 prosent til 20,25 kroner.Begge selskapene har i dag lagt frem sine foreløpige tall for 1. kvartal.TGS skuffer med forventninger om en nettoomsetning på 110 millioner dollar i perioden. PGS melder på sin side om en forventet segment-omsetning på cirka 142 millioner dollar og segment-EBITDA på 65 millioner dollar i 1. kvartal.I tillegg melder de to selskapene at de sammen vil gjennomføre multiklientprosjektene North Tablelands 3D og Southeast Grand Banks 2D offshore Øst-Canada.Snur nedREC Silicon faller mandag morgen tilbake etter fredagens kraftige oppgang på 16,28 prosent. Aksjen er nå høyt opp på taperlisten med et fall på 6,30 prosent til 0,77 kroner.Investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen, uttalte fredag at det er mye som tilsier at det kommer en avtale mellom USA og Kina.- Viser det seg at vi får en avtale tror jeg vi kan få et rally i de sykliske aksjene, sa Johannesen til Hegnar.no, og trakk frem Rec Silicon og Norsk Hydro, samt store deler av shipping-sektoren, som aksjer som vil kunne dra nytte av en løsning på handelskrigen.Fyker videre oppEtter et fall på 6,15 prosent fredag, er Scanship mandag nok en gang på vei oppover og styrkes 8,61 prosent til 13,25 kroner.Aksjen har hittil i år klatret hele 188 prosent, og er det siste året opp over 230 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også