Sissener med millionsmell i Norwegian

Ivan Kverme

Dette mener han er årsaken.

Jan Petter Sissener går på en millionsmell i flyselskapet Norwegian. Finansnestoren skylder blant annet på det han kaller investorcowboyer som Øystein Stray Spetalen og Arne Blystad, skriver Dagens Næringsliv .Han påpeker overfor avisen at fondet han forvalter, Canopus, kjøpte aksjene fordi de har tro på selskapet, men også fordi de må ha dekning i aksjer for å selge kjøpsopsjoner. Finansnestoren konstruerte nemlig et finansielt veddemål ved å selge kjøps- og salgsopsjoner på flyselskapets aksjer.Dersom Norwegian-kursen hadde ligget mellom 47,5 og 72,5 kroner, mener Sissener at han hadde tjent på veddemålet. I stedet vil han ifølge avisen nå tape drøyt 2,5 millioner kroner på veddemålet isolert sett.I tillegg til problemene med 737 Max-flyene, som har tynget Norwegian-aksjen, mener han at det også er en annen viktig bidragsyter til at veddemålet surnet.- Jeg ville ha lykkes med veddemålet dersom emisjonen var bedre plassert og ikke kun havnet hos cowboyer, sier Sissener til DN.Spetalen har ifølge avisen kun én kommentar til sitt nedsalg.- Jeg solgte fordi jeg er så redd for global oppvarming og vil sove godt i påsken, sier Spetalen.


Les også