Slik åpner Oslo Børs

Det er god stemning på Oslo Børs onsdag morgen.

Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 881,99 poeng, opp 0,32 prosent.Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 419 millioner kroner.Store selskaper som DNB og Norsk Hydro stiger henholdsvis 0,58 og 1,92 prosent, mens Telenor faller 0,38 prosent.OljeprisenBrent-oljen er onsdag morgen opp 0,56 prosent til 69,73 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,35 prosent til 62,79 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 69,18 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Ifølge tall fra American Petroleum Institute (API) var det en lageroppbygging på tre millioner fat i amerikanske råoljelagre forrige uke. Det var ventet et lagertrekk på om lag en million fat, ifølge Reuters-konsensus mandag.Markedet får fortsatt støtte av produksjonskuttene til Opec og samarbeidslandene, ifølge TDN Direkt.- Produksjonskuttene fra Opec og samarbeidslandene gir en fin bakgrunn for høyere priser, og inntil vi ser at amerikansk produksjon gjenoppretter seg, er det lettest for oljeprisen å stige. Så lenge vi ikke ser en stor lagerbygging i de offisielle tallene fra EIA, kan vi få se at den stiger videre, sier senioranalytiker Edward Moya i OANDA, ifølge nyhetsbyrået.Ellers skal handelsforhandlingene mellom USA og Kina nærme seg en løsning.- 90 prosent av avtalen er ferdig, men de siste 10 prosent er den vanskeligste delen, sier Myron Brilliant i Chamber of Commerce, ifølge CNBC.Equinor stiger 0,60 prosent til 193,70 kroner.Aker BP faller 0,10 prosent til 310,50 kroner, mens DNO er ned 0,10 prosent til 19,61 kroner. PolarcusPolarcus Limiteds seismikkflåte hadde i 1. kvartal 2019 en flåteutnyttelse på 92 prosent. Kontraktseismikk var på 92 prosent, mens 0 prosent på multiklientseismikk. 6 prosent av kapasiteten var i transitt, 2 prosent ble brukt på verft og 0 prosent i «standby».Polarcus stiger 2,52 prosent til 1,22 kroner. BW LPGNordea Markets oppgraderer sin anbefaling på BW LPG-aksjen til kjøp med et kursmål på 42 kroner, ifølge TDN Direkt.Aksjen tar fart, og stiger 5,65 prosent til 32,16 kroner.NorwegianTirsdag morgen ble det klart at amerikanske luftfartsmyndigheter mener det må gjøres mer arbeid med den foreslåtte løsningen  på problemene med Boeings 737 MAX-fly før de kan godkjennes. Det var opprinnelig ventet at Boeing kom til å bli ferdig med endringene forrige uke.Konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos, skriver på Twitter at det har vært gode møter med Boeing, hvor de har diskutert Max-problemene og hvordan de kan manøvrere seg gjennom denne vanskelige situasjonen.Norwegian letter 2,10 prosent til 41,35 kroner.Havila ShippingTotal E&P UK har forlenget kontrakten for PSV-fartøyet Havila Commander med ett år.Havila-aksjen faller 1,13 prosent til 3,50 kroner.