Slik åpner Oslo Børs

Etter 15 minutters handel står hovedindeksen i 882,94 poeng, ned 0,13 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 222 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er fredag morgen opp 0,32 prosent til 71,04 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,39 prosent til 63,83 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 71,38 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.Fokuset i oljemarkedet retter seg ifølge TDN Direkt nå mot den ukentlige riggtellingen Baker Hughes fredag. Ifølge en undersøkelse gjort av Platts falt amerikanske oljerigger med ti rigger til 867, mens rigger til boring av gassbrønner falt med en rigg til 220 i uken som endte torsdag 11. april.Oljeprisen har ifølge nyhetsbyrået i år løftet seg markant på et strammere marked som følge av produksjonskutt fra Opec og samarbeidslandene, samt sanksjoner mot Iran og Venezuela.Torsdag meldte Reuters at det statlige oljeselskapet i Venezuela, PDVSA, har fraktet en million fat olje til Cuba, kun dager etter nye amerikanske sanksjoner mot landet.Equinor stiger 0,05 prosent til 196,60 kroner. Ellers i olje faller Aker BP 0,55 prosent til 307,00 kroner, mens DNO er ned 1,03 prosent til 19,20 kroner.Data ResponsData Respons doblet bunnlinjen 1. kvartal 2019 , og fikk et resultat etter skatt på 55,4 millioner kroner, opp fra 26,3 millioner kroner i samme kvartal året før.Driftsinntektene var på 452,3 millioner kroner i 1. kvartal, fra 352,9 millioner kroner.Aksjen tar fart og stiger 7,64 prosent til 32,40 kroner.InfrontInfront meldte torsdag rett før børsslutt at selskapet har inngått en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i VWD Group GmbH (VWD) og blir dermed den tredje største leverandøren av finansiell markedsinformasjon til profesjonelle brukere i Europa. Selger av VWD er et fond forvaltet av The Carlyle Group.Kjøpesummen er 130 millioner euro basert på selskapsverdi (EV), og finansieres ved en rettet emisjon på rundt 240 millioner kroner og et obligasjonslån på 105 millioner euro, hvorav begge er garanterte, opplyser Infront.Infront klatrer 5,77 prosent til 22,00 kroner.SeaBird ExplorationSeaBird Exploration har gjennomført en vellykket rettet emisjon.  Kapitalutvidelsen er på 208.333.300 nye aksjer til en kurs på 1,2 kroner. Det gir et bruttoproveny på 250 millioner kroner.Bakgrunnen for selskapets ønske om å hente penger  er kjøp av skipene BOA Galatea og BOA Thalassa eller deres holdingselskap, og emisjonen er betinget av en endelig kjøpsavtale.SeaBird-aksjen faller 5,29 prosent til 1,29 kroner. ProsafeProsafe er ute med en oppdatering for 1. kvartal 2019 , og hadde i 1. kvartal en utnyttelsesgrad på 62,5 prosent.Safe Scandinavia har operert ved AkerBPs Ula-plattform siden 1. september, og har vært i arbeid hele kvartalet.Safe Caledonia har lagt i opplag ved Scapa Flow i Storbritannia, og har planlagt arbeid for en stor olje- og gassoperatør på britisk sokkel fra midten av april.Prosafe er opp 1,40 prosent til 17,40 kroner. NorwegianOnsdag ettermiddag ble det kjent at Arctic Aviation Assets DAC, et datterselskap av Norwegian, har inngått en avtale med Airbus om å utsette leveringen av fly av typen A320neos og A321LRs.Ifølge meldingen er det ventet at utsettelsen vil redusere selskapets kapitalforpliktelser med om lag 570 millioner dollar, eller nesten 4,86 milliarder kroner, for årene 2019 og 2020.Torsdag gjentok Pareto Securities i en oppdatering kjøpsanbefalingen på Norwegian. Meglerhuset kuttet samtidig kursmålet fra 125 til 100 kroner. - Norwegian er tydelig ikke blant favorittene. Uansett, vi tror aksjen reflekterer alt for mye negativitet, mener analytiker Kenneth Sivertsen. Norwegian lettet hele 4,56 prosent torsdag. Fredag snur Norwegian-aksjen ned, som faller 0,13 prosent til 39,82 kroner.